Categories: Інциденти

У ДТП загинув радник голови Мінстратегпрому Ярослав Олійник разом із дружиною

У ДТП загинув член команди Міністерства з питань стратегічних галузей промисловості Ярослав “Локі” Олійник. З 2023 року він займав посаду радника очільника відомства. До цього працював у фонді “Повернись живим” та воював у лавах Сил оборони на Київщині, Чернігівщині, Харківщині.

Про трагедію повідомила Ганна Гвоздяр, заступниця міністра з питань стратегічних галузей, на своїй сторінці у Facebook. Смертельна аварія трапилася у неділю, 8 вересня. Разом із Ярославом загинула його дружина Ніна.

“Ярослав був щирою та веселою людиною, що присвятила все своє, на жаль, дуже недовге, життя боротьбі з ворогом. Це велика втрата для всіх нас. Для мене Локі став першим колегою в міністерстві, він багато чому навчив мене, а я – його. Щирі співчуття рідним і близьким. Дякую за службу Батьківщині”, – написала вона.

Прощання з “Локі” відбудеться 10 вересня о 12:00 у Михайлівському соборі в Києві.

На трагічну звістку відреагував колишній міністр стратегічної промисловості, позаштатний радник очільника Офісу президента Олександр Камишін. За його словами, Олійник приєднався до команди відомства у 2023 році прямо з фронту. Він займався розвитком безпілотних систем.

“Загинув Ярослав Олійник. Він же “Локі”. Один з перших членів оновленої команди МінСтратегПрому. Він доєднався до нас минулого літа прямо з лінії фронту. Відповідав за роботу з виробниками дронів. Досі не віриться”, – сказано у повідомленні.

Олійник до роботи у міністерстві працював у фонді “Повернись живим”, де займався розвитком української галузі безпілотників. Директор воєнного напрямку у фонді Андрій Римарук відреагував на загибель “Локі”, зазначивши, що він був щирою та відвертою людиною.

“Цей світ вже не буде таким. Він не буде сповненим твоїм позитивом і оптимізмом. Щирістю, відвертістю, а виваженості вчились в тебе всі кому не лінь. Ми ще політаємо разом і не раз. Але цей світ вже не буде таким безпілотним, Локі!” – сказано в повідомленні.

На офіційній Facebook-сторінці міністерства розповіли, що Ярослав Олійник у 2017 році почав службу в ЗСУ в підрозділі “Аеророзвідка” і опанував фах оператора розвідувального дрону, навчаючись під час виконання бойових завдань.

Після початку повномасштабного вторгнення росії, він захищав Київщину, Чернігівщину, інші регіони. Брав участь у контрнаступі на Харківщині, у звільненні Куп’янська. Працював з БФ “Повернись живим”, у тому числі навчаючи вже нову генерацію операторів дронів.

“До команди Мінстратегпрому доєднався прямо з фронту, в липні минулого року. Став радником міністра з питань стратегічних галузей промисловості України. Працював також за напрямком БпЛА, але вже на етапі їх створення й масштабування виробництва, застосовуючи всі свої уміння й досвід, здобутий на фронті. Був незамінною членом команди, адже підходив до роботи з розумінням усіх потреб: від виробника до пілота”, – сказано в повідомленні.

У відомстві наголосили, що “Локі” був неперевершеним фахівцем, гідною людиною, хорошим другом.

Коломієць Надія

Recent Posts

Деякі пенсіонери можуть отримувати дві виплати одразу: умови

В Україні існують різні тарифи на електроенергію, включно з багатозонними та спеціальними тарифами для будинків…

5 хв. ago

Масований ракетний обстріл: Ізраїль під ударом з Лівану

У п'ятницю, 20 вересня, північні райони Ізраїлю опинилися під масованим ракетним обстрілом з території Лівану.…

7 хв. ago

Дорожній фонд повертається? Уряд запланував десятки мільярдів на ремонт доріг

В Уряді та Верховній Раді тривають активні обговорення проєкту бюджету на 2025 рік. Проєкт головного фінансового документа…

12 хв. ago

Поїдуть на фронт: військові у відпустці піймали “на гарячому” підпалювачів авто (фото)

Українські захисники "на гарячому" піймали двох підпалювачів авто. Щоби це стало можливим, вони у відпустці…

21 хв. ago

У Китаї за ґрати відправили топчиновницю, яка завела на роботі 58 коханців

Китайська топчиновниця Чжун Ян опинилася за ґратами за корупцію. Але ця новина не була б…

30 хв. ago

Просто так до школи не пустять: встановлюють суворі правила – перевірятимуть усіх

Міністр освіти та науки Оксен Лісовий, виступаючи на Саміті перших леді та джентльменів, зробив важливу…

38 хв. ago