Categories: Інциденти

У Москві силовики РФ вбили громадян Казахстану: реакція Астани

Комітет національної безпеки (КНБ) Казахстану розпочав досудове розслідування після публікацій у ЗМІ про те, що співробітники силових структур Росії вбили двох громадян Казахстану нібито “під час спроби організації теракту в РФ”. 

Про це повідомляється на сайті відомства.

“ЗМІ опубліковано інформацію про ліквідацію силовими структурами Росії двох громадян Казахстану при спробі організації теракту в РФ. За вказаним фактом КНБ ведеться досудове розслідування. Перевірка здійснюється у тісному контакті з ФСБ Росії у рамках чинних каналів співробітництва”, – йдеться у заяві.

Там наголосили, що казахстанське громадянство та виїзд цих осіб до Росії підтверджуються.

“7 березня ФСБ заявила про запобігання теракту в синагозі в Москві, який, як стверджувалося, готували бойовики осередку ІДІЛ в Афганістані “Вілаят Хорасан”. Під час затримання терористи чинили збройний опір співробітникам ФСБ і в результаті були нейтралізовані вогнем у відповідь”, – заявила російська спецслужба.

Як пише Медуза, за місцем проживання вбитих підозрюваних, заявили у ФСБ, знайшли вогнепальну зброю, боєприпаси та компоненти для виготовлення саморобного вибухового пристрою. Управління ФСБ по Калузької області порушило кримінальну справу щодо підготовки до теракту (частина 1 статті 30, частина 2 статті 205 КК).

Телеграм-канал Astra із посиланням на свої джерела уточнив, що перестрілка ФСБ з “терористами” сталася вранці 7 березня в селі Коряково Калузької області. В результаті було вбито двох підозрюваних: 35-річного Сабіта Аширалієва та 32-річного Джанібека Таскулаєва, які приїхали до Росії 28 лютого.

Ольга Степанова

Recent Posts

В Україні заарештували рахунки компанії Vbet: причому тут Гранц та Росія

Печерський районний суд Києва заарештував рахунки відомого онлайн-казино Vbet за клопотанням Державного бюро розслідувань. Компанія…

6 хв. ago

Вишиванка на останній дзвоник 2024: девять красивих формул, які можна повторити випускницям

До завершення навчального року залишилося зовсім мало часу, тож учні вже можуть задумуватися над своїми…

12 хв. ago

Резерв+ замість ТЦК: чи працює новий додаток для військовозобов’язаних

У ніч на 18 травня - день, коли набув чинності новий закон про мобілізацію в…

19 хв. ago

Прогноз синоптиків на 18 травня. Дощова, але тепла погода

У суботу, 18 травня, в Україні буде мінлива хмарність. Про це повідомляє Укргідрометцентр. Синоптики прогнозують, що дощова погода…

24 хв. ago

Новий закон про мобілізацію набув чинності: які основні зміни і кого вони стосуються

Сьогодні, 18 травня, в Україні набув чинності новий закон про мобілізацію. Кому треба оновити дані в…

45 хв. ago

Кабмін затвердив нову форму військового квитка: що змінилось

Кабінет міністрів затвердив нову форму військово-облікового документа. Відповідна постанова уряду оприлюднена на сайті Кабміну. "Відповідно до нового…

55 хв. ago