Categories: Інциденти

Теракт біля аеропорту Карачі в Пакистані: є загиблі та поранені

Щонайменше одна людина загинула і ще 10 отримали поранення в результаті вибуху біля міжнародного аеропорту в пакистанському портовому місті Карачі. Як повідомила місцева телерадіокомпанія Geo News, інцидент трапився менш ніж за два тижні до регіонального саміту, запланованого в столиці Ісламабаді.

За інформацією AP International, потужний вибух біля аеропорту Карачі на півдні Пакистану вбив двох робітників з Китаю в неділю та поранив щонайменше восьмеро людей під час останнього нападу на китайців у країні.

У соціальних мережах з’явилися відеокадри з місця подій, на яких помітно  великі клуби диму на Model Colony Road,  повідомляє A JAZEERA.

За повідомленням пакистанської газети Dawn News, інцидент не вплинув на розклад авіарейсів у міжнародному аеропорту. Міністр внутрішніх справ провінції Сінд Зіаул Хасан Ланджар повідомив Geo News, що вибух був спричинений, ймовірно, саморобним вибуховим пристроєм (СВП). Раніше в заяві його офісу йшлося про те, що вибух стався внаслідок вибуху нафтового танкера.

Відповідальність за вибух взяла на себе пакистанська сепаратистська група «Армія визволення Белуджистану».

У заяві, надісланій журналістам електронною поштою, озброєне угруповання «Визвольна армія Белуджистану» (ОАБ) взяло на себе відповідальність за вибух, заявивши, що напад був здійснений за допомогою саморобного вибухового пристрою, встановленого в автомобілі, і був спрямований проти громадян Китаю, в тому числі проти інженерів.

Романчук Микола

Recent Posts

У ТЦК роз’яснили процедуру отримання відстрочки від призову для багатодітних батьків

У Закарпатському ОТЦК та СП роз'яснили процедуру отримання відстрочки від призову для багатодітних батьків під…

11 хв. ago

100 тисяч гривень від держави: хто із військових має право на виплату

У зв'язку із широкомасштабною агресією Росії проти України частина українських військовослужбовців потрапила в полон. Міністерство…

20 хв. ago

Який вигляд мають сини Путіна і яку “незручну” правду приховують у Кремлі. Фото

Російський диктатор Володимир Путін має чимало скелетів у шафі, а особливо ретельно Кремль охороняє його…

31 хв. ago

Репери звинувачують П. Дідді в причетності до  вбивств двох легендарних артистів

Відомий нью-йоркський адвокат Алекс Спіро підтвердив, що сім'я Тупака Шакура найняла його для розслідування можливого…

40 хв. ago

В обмінники “занесли” підроблені долари: шахраї здали велику суму

В Україні викрили організовану злочинну групу, яка збувала підроблену іноземну валюту. Загалом фальшивомонетники продали 6…

48 хв. ago

Пенсіонерам віком від 65 років запровадили доплату до пенсії: на яку суму розраховувати

В Україні діє система пенсійного забезпечення, покликана підтримати громадян у похилому віці. Особлива увага приділяється…

55 хв. ago