Categories: Інциденти

Потужний торнадо обрушився на Оклахому: є жертви та руйнування

Американський штат Оклахома вдруге за місяць постраждав від руйнівного торнадо. У понеділок, 6 травня, на північному сході штату вирували кілька величезних смерчів, які зруйнували будинки, повалили дерева та лінії електропередач. Негода не вщухала майже добу, швидкість вітру за оцінками синоптиків становила до 112 км/год. Влада повідомляє як мінімум про одного загиблого і безліч постраждалих людей.

Про це пише AP News.

За даними дорожнього патруля Оклахоми, у Барнсдейлі, містечку з населенням 1000 осіб, повністю зруйновано або сильно пошкоджено близько 40 будинків. Влада також була змушена евакуювати місцевий заклад для людей похилого віку, оскільки ураганом була пошкоджена газова труба, яку через негоду неможливо було ні відремонтувати, ні перекрити. Адміністрація будинку для людей похилого віку повідомила на своїй сторінці в соцмережі, що “у місті хаос”, тому вони змушені відправити своїх підопічних до інших установ чи до родичів.

Про руйнування та заблоковані дороги повідомили і в сусідньому місті Бартлсвіллі. Кері Фокс з Управління з надзвичайних ситуацій округу Вашингтон попросив людей не виїжджати з дому без нагальної потреби, щоб залишити дороги вільними для проїзду рятувальних команд.

Центр прогнозування штормів Національної метеорологічної служби повідомив, що у вівторок сила стихії трохи зменшилася і епіцентр шторму змістився на схід. У сусідньому штаті Канзас деякі райони були засипані градом розміром із яблуко діаметром 7,6 см.

Очікується, що шторми продовжаться до кінця тижня. Під ударом, ймовірно, опиняться східні та південні райони, де проживає понад 21 мільйон людей.

Ольга Степанова

Recent Posts

Вважатиметься врученою: чоловіків приголомшили новиною про методи вручення повісток

В Україні уряд затвердив порядок призову, який по-новому регулює порядок вручення повісток. Зокрема, при надсиланні повістки…

9 хв. ago

5 речей, які ніколи не одягне багата жінка: вони видають несмак і мають дешевий вигляд

Багатство не гарантує гарний смак, але воно дає можливість одягатися якісно та елегантно, тому доволі…

17 хв. ago

Україна отримала військову допомогу від Британії: Шаппс розповів, що в пакеті

Міністр оборони Великої Британії Грант Шаппс підтвердив військову допомогу, яка "поспіхом" передається Україні. За його словами,…

29 хв. ago

“Слуга народу” Мезенцева після таємного роману вийшла заміж за депутата Київради

Нардепка "Слуги народу" Марія Мезенцева вийшла заміж. ЇЇ чоловіком став за депутат Київради Юрій Федоренко. Про заміжжя…

37 хв. ago

Названо продукти та напої, що провокують набряки ніг

Набряк ніг, щиколоток і ступнів - це стан, який виникає, коли в тканинах накопичується рідина.…

49 хв. ago

“Технократ, який бере під контроль військові зусилля Путіна”: NYT про нового главу МО РФ

За понад два роки війни проти України президент Росії Володимир Путін виявив, що технократи, яких він зібрав…

57 хв. ago