Categories: Інциденти

Замість «легких» грошей – за ґрати: поліція зловила чергових паліїв авто ЗСУ

Вночі до Дарницького управління поліції Києва надійшло повідомлення про те, що на одній з вулиць району горить військовий автомобіль. Пожежу загасили, а під час огляду місця події поліцейські виявили докази, які вказували на умисний підпал автомобіля. Про це повідомили у відділі комунікації поліції Києва.

Відтак оперативники районного управління та главку поліції спільно з СБУ встановили, що до підпалу автомобіля причетні двоє чоловіків, віком 25-ти та 26-ти років.

Поліцейські встановили, що затримані приїхали до столиці декілька місяців тому з інших областей у пошуках роботи. Вони знайшли оголошення в інтернеті, де ворожі спецслужби пропонували за гроші здійснювати підпали військових авто. Палії були впевненні, що їх не викриють правоохоронці, адже вони діяли вночі та використовували засоби конспірації, як радили російські агенти. Спільників затримали у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Нині фігурантам повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 114-1 Кримінального кодексу України – перешкоджання законній діяльності ЗСУ та інших військових формувань в особливий період та обрано запобіжний захід – безальтернативне тримання під вартою. За вчинене їм загрожує до восьми років позбавлення волі.

Поліція вкотре звертається до громадян – не піддавайтесь на провокації російських спецслужб.

Ворог підступний та не полишає спроб дестабілізувати суспільство всередині країни, а отримані від паліїв відеозаписи використовує для проведення медійних інформаційно-психологічних операцій (ІПСО). Пам’ятайте, що ціна співпраці з ворожими спецслужбами – зрада країні та тривале позбавлення волі!

Юлия Ковальчук

Recent Posts

Голодний чоловік помер через заморожений бургер: що сталося

Голодний чоловік помер після того, як випадково вдарив себе ножем, намагаючись розрізати два заморожених бургери.…

33 секунди ago

Відома супермодель закликає всіх носити “брудні штани” заради порятунку планети (фото)

Британська супермодель і акторка Лілі Коул хоче, щоб люди перестали кидати штани, сорочки та сукні…

2 хв. ago

У туристичному містечку на Закарпатті воєнкоми в балаклавах відкрили вогонь по цивільних

Черговий конфлікт між цивільними та працівниками ТЦК стався на Закарпатті. Відео конфлікту опублікували місцеві телеграм-канали,…

3 хв. ago

В Україні подорожчає хліб: експерт пояснив причини

В Україні ціни на хліб найближчими місяцями можуть підскочити. Така тенденція пояснюється подорожчанням сировини та електроенергії. "Насамперед,…

14 хв. ago

Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина

Кабінет Міністрів оголосив, що соціальні стандарти, в тому числі прожитковий мінімум, у 2025 році залишаться…

16 хв. ago

Жінка чотири години боролася з величезним пітоном, який намагався її вбити – фото

У Таїланді врятували жінку після чотиригодинного нападу пітона. Про це повідомляє Metro. 64-річна Арром Арунрой після вечері…

17 хв. ago