Categories: Інциденти

В Одесі сталася бійка через сексуальну орієнтацію: як відреагувала поліція

В Одесі поліція розпочала кримінальне провадження через бійку що сталася на ґрунті сексуальної орієнтації – подружжя ображали та побили сусіда, який цілувався з хлопцем, а той, захищаючись, залив опонентів з газового балончика. Як повідомила організація KyivPride, конфлікт стався на початку липня після того, як відео, на якому хлопець цілується з іншим хлопцем, “злили” у місцевий телеграм-канал, а потім – у чат житлового будинку.

Організація оприлюднила відео, на якому зафіксовано конфлікт між сусідами – хлопцем, який цілувався, та його опонентами – чоловіком та жінкою.

Йдеться, що сусідка громадянина почала ображати хлопця у чаті та запросила на вулицю, щоб поговорити. Той попередив, що не буде вступати у бійку, водночас у разі агресії використає перцевий балончик.

Перебуваючи біля будинку, на очах у свідків, жінка облаяла сусіда та намагалася плюнути йому в обличчя, але той застосував балончик – рідина попала в обличчя жінки. Після цього її чоловік, а згодом й вона сама почали бити хлопця, в тому числі ногами. На відео чутно, як якісь люди просять, щоб сусіди припинили побиття.

На місце події прибули правоохоронці. Обидві сторони звернулися до поліції з заявами.

У регіональному главку Національної поліції повідомили, що розпочали провадження за фактом конфлікту між сусідами із застосуванням перцевого балончика, нецензурною лайкою та бійкою

“Інцидент стався кілька днів тому у дворі будинку на вулиці Краснова. Попередньо поліцейські встановили, що 35-річні чоловік та дружина сварились із 22-річним сусідом. В ході конфлікту панянка хотіла плюнути в обличчя молодика, на що той розпилив у її бік перцевий балончик, попавши газом також на її чоловіка, який миттєво кинувся його бити. Згодом до побиття молодика долучилась і жінка”, – розповіли правоохоронці.

Зараз до територіального підрозділу поліції надійшло дві заяви від обох чоловіків щодо вжиття правоохоронцями заходів відносно дій одне одного. За даним фактом дізнавачі розпочали два провадження за ознаками частини 1 статті 125 Кримінального кодексу України, якою кваліфікується як умисне легке тілесне ушкодження.

Правоохоронці встановлюють всі обставини інциденту, його причину, а також отримані обома сторонами ушкодження.

Ольга Степанова

Recent Posts

Валерій Залужний не підтримує мобілізацію молоді віком 18-25 років

Колишній головнокомандувач ЗСУ,а нині посол України у Великій Британії Валерій Залужний заявив, що мобілізація молоді 18-25…

16 хв. ago

Доведеться не жити, а виживати: Кабмін хоче “заморозити” пенсії українців

В Україні наступного року заплановано зниження витрат на соціальну сферу. Зокрема, вже відомо про заморожування мінімальної заробітної…

22 хв. ago

Столтенберг заявив, що в перші дні війни Зеленський ховався в бункері від “російських убивць”

Колишній генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг згадав про те, як познайомився з президентом України Володимиром…

43 хв. ago

Це ще не межа: НБУ назвав причини стрімкого подорожчання продуктів

Фактична споживча інфляція у серпні очікувано прискорилася до 7,5% у річному обчисленні. Одним із основних…

52 хв. ago

Шукали відповідь 75 років: у Гарварді знайшли секрет щастя

Багато хто витрачає роки свого життя, щоб розгадати секрет щастя і здоров'я. Є переконання, що людина має…

58 хв. ago

80% українок не шукають роботи: згодні на маленьку зарплату

З початку війни в Україні виникла серйозна кадрова криза. Багато працівників, особливо в медицині та…

1 годину ago