Categories: Інциденти

Карма наздогнала? У російському Орську прорвало греблю: що відомо

В Орську, що в Оренбурзькій області РФ, прорвало греблю. За попередньою інформацією інцидент стався на фоні підвищення рівня води в річці Урал, що стався через весняні паводки. Через прорив греблі ймовірно доведеться евакуювати близько 10 тис. населення.

Про це повідомляють російські ЗМІ. Зазначається, що наразі вже евакуйовано близько 4 тисяч людей.

Примітно, що лише кілька днів тому, місцеві російські чиновники божилися, що гребля здатна витримати тисняву води. Однак, як це часто буває у східних сусідів, “сталася Росія”.

Нині відомо, що в зону підтоплення можуть потрапити, щонайменше, 4 тисячі домоволодінь. Це приблизно 10 тис. мешканців Орська. Російські ЗМІ повідомляють, що нині триває евакуація із зони лиха. Крім того, пишуть, дослівно: “на греблі у східному районі міста виявили два протікання. В цей час будівельники та ремонтники усувають пошкодження”.

Ох вже цей безжалісний російський “новояз”. Не “вибух”, а “хлопок”, не “прорив греблі”, а “двє утєчкі”. Як бачимо на відео з місця подій, “дві утєчкі” призвели до серйозних наслідків.

Російське місто Орськ знаходиться на відстані 100 км від Оренбурга. Майже на кордоні з Казахстаном. В місті проживає близько 200 тисяч осіб.

Відомо, що вдень в Орську увімкнули сирени: через загрозу прориву греблі у місті евакуювали кілька вулиць. Пізніше готуватись до евакуації сказали всьому Старому місту — це великий мікрорайон із кількома десятками тисяч мешканців.

Примітно, що сьогодні у мережі з’явилися нові унікальні відео підриву Каховської ГЕС. На ньому можна почути, як окупанти не натішаться актом власного тероризму.

Нагадаємо, 6 червня 2023 року, росіяни підірвали Каховську гідроелектростанцію, чим здійснили акт екоциду та черговий воєнний злочин. Тоді у зоні лиха опинилося близько 16 000 людей. Станом на 20 липня 2023 року, в результаті підриву і подальших руйнувань та затоплень, було відомо про 31 загиблого.

Також, лише два тижні тому, а саме 22 березня, росіяни завдали прицільного удару по ДніпроГЕС. На станції розпочалася пожежа, на місці працювали надзвичайні служби та енергетики.

Ольга Степанова

Recent Posts

Голодний чоловік помер через заморожений бургер: що сталося

Голодний чоловік помер після того, як випадково вдарив себе ножем, намагаючись розрізати два заморожених бургери.…

56 хв. ago

Відома супермодель закликає всіх носити “брудні штани” заради порятунку планети (фото)

Британська супермодель і акторка Лілі Коул хоче, щоб люди перестали кидати штани, сорочки та сукні…

57 хв. ago

У туристичному містечку на Закарпатті воєнкоми в балаклавах відкрили вогонь по цивільних

Черговий конфлікт між цивільними та працівниками ТЦК стався на Закарпатті. Відео конфлікту опублікували місцеві телеграм-канали,…

58 хв. ago

В Україні подорожчає хліб: експерт пояснив причини

В Україні ціни на хліб найближчими місяцями можуть підскочити. Така тенденція пояснюється подорожчанням сировини та електроенергії. "Насамперед,…

1 годину ago

Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина

Кабінет Міністрів оголосив, що соціальні стандарти, в тому числі прожитковий мінімум, у 2025 році залишаться…

1 годину ago

Жінка чотири години боролася з величезним пітоном, який намагався її вбити – фото

У Таїланді врятували жінку після чотиригодинного нападу пітона. Про це повідомляє Metro. 64-річна Арром Арунрой після вечері…

1 годину ago