Categories: Інциденти

У Ванкувері блискавка вдарила у літак під час злету: на борту перебувало 500 людей

У Канаді зафіксовано момент удару блискавки по Boeing 777-300, який злітав у міжнародному аеропорту Ванкувера і прямував до аеропорту «Хітроу» у Лондоні. На борту літака перебувало 500 пасажирів. Про деталі інциденту повідомляєа канадський портал City News Everywere.

У статті вказується, що відео опублікував 19-річний пілот-початківець Ітан Вест. Зі слів чоловіка, того дня він вирішив прийти в аеропорт Ванкувера, щоб поспостерігати як стартує Boeing 777.

«Я бачив, що злітає літак 777-300, який мав курсувати до лондонського Хітроу, а 777 – один із моїх улюблених літаків і, начебто, найбільший двомоторний літак. Тому я подумав, що це буде цікаво зняти це на відео, тому що цей момент надзвичайно гучний», – зазначив пілот.

Під час пересічного злітання літака по ньому вдарила блискавка, свідчить відео, зняте Ітаном. Після цього повітряне судно, наче нічого не сталось, полетіло далі.

Пілот-початківець зауважив, що відстежив подальший політ Boeing – він вчасно приземлився у аеропорту «Хітроу» у Лондоні. Потім літак оглянули, зауважили на порталі, і з’ясували, що ніяких пошкоджень немає. Також пояснили, що згідно з даними Національної метеорологічної служби США, блискавка влучає у пасажирські літаки один-два рази на рік.

Зазначимо, відстань, яку довелось здолати Boeing 777-300 з Ванкувера у Канаді до Лондона у Великій Британії – близько 7 500 км. Орієнтовний час польоту – дев`ять годин.

Ольга Степанова

Recent Posts

ТОП-5 найбільш надійних автомобілів BMW

Автомобілі BMW мають в Україні, як і в багатьох інших країнах, велику популярність. У червні…

5 хв. ago

Ле Пен сказала, які обмеження накладе на Україну, якщо стане прем’єром Франції

Попри спроби дистанціюватися від Кремля, лідерка французьких правих популістів Марін Ле Пен пообіцяла заблокувати відправлення французьких…

14 хв. ago

Секс-скандал у РПЦ: келійник звинуватив митрополита у домаганнях та розповів гарячі деталі

Митрополита Іларіона (Григорій Алфєєв) звинуватив у сексуальних домаганнях хлопець, який працював у нього келійником. Однак…

26 хв. ago

Ультиматум Україні та примус до капітуляції: про що розповіли Орбан та Путін після перемовин у Москві

Премʼєр-міністр Угорщини Віктор Орбан провів перемовини з президентом РФ Володимиром Путіним у Москві. За словами очільника угорського…

34 хв. ago

Згадки реєстру відсутні в законі: суд скасував штраф ТЦК, який посилався на дані з “Оберіг”

В Івано-Франківській області 11 червня суд виніс рішення на користь чоловіка, який подав адміністративний позов…

45 хв. ago

Російських солдатів в Україні вбивають зі швидкістю 200-250 осіб на день, — “Медуза”

Втрати російської армії на війні в Україні зросли до 250 осіб на день, 120 тисяч…

54 хв. ago