Categories: Інциденти

Напад на пост охорони ТЦК в Луцьку: поліція затримала стрілка

У Луцьку затримали чоловіка, який відкрив вогонь по військовослужбовцях, що охороняли режимний об’єкт.

Як повідомляє поліція Волинської області, інцидент трапився вночі, 27 серпня. Тоді невідомий відкрив вогонь по військовослужбовцях, які несли службу з охорони режимного об’єкту на посту. Військові відкрили вогонь у відповідь.

Внаслідок стрілянини одного військовослужбовця було поранено, він був госпіталізований. Після перестрілки невідомий втік.

“Провівши низку заходів, оперативники спільно із слідчими та співробітниками кримінального аналізу Нацполіції встановили місцезнаходження стрілка. Сьогодні, 4 вересня, за силової підтримки спецпризначенців поліції КОРД, правопорушника затримали”, – зазначили у поліції.

Затриманим виявився 40-річний місцевий мешканець. Зброю у нього вилучили та направили на дослідження. Мотиви скоєння злочину фігурантом встановлюються слідством.

Зброя стрілка / vl.npu.gov.ua

За фактом посягання на життя військовослужбовця триває досудове розслідування, розпочате за ст. 348 Кримінального кодексу України. Зловмисникові загрожує до п’ятнадцяти років ув’язнення або довічне позбавлення волі. 

Після оголошення затриманому підозри вирішуватиметься питання про обрання йому запобіжного заходу – тримання під вартою. 

Напад на ТЦК на Волині

Вночі 27 серпня невідомі відкрили вогонь по посту охорони Луцького ТЦК. Про це повідомила пресслужба Волинського обласного ТЦК та СП.

Зазначається, що через напад поранення отримав старший солдат – наразі він знаходиться на лікуванні в госпіталі. Солдати роти охорони, які несли службу, відкрили вогонь у відповідь, однак нападнику вдалося втекти. Наразі його шукають правоохоронці.

У ТЦК відзначили, що військовослужбовці, які несли службу, мають бойовий досвід і були переведені до Луцького ТЦК та СП після отримання поранення. Всі вони – місцеві жителі, які пішли захищати Україну в перші дні повномасштабного вторгнення.

Ольга Степанова

Recent Posts

Генштаб Ізраїлю затвердив план наступу на Ліван – Israel National News

Начальник Генерального штабу ЦАХАЛу генерал-лейтенант Герці Халеві провів оцінку ситуації в північному командуванні за участю…

3 секунди ago

Рослини “розмовляють” одна з одною, і ми зможемо незабаром вивчити їхню мову – науковці

Багато хто сприймає рослини як мовчазні та пасивні, проте сучасна наука показує, що ці зелені…

9 хв. ago

Норвегія виявила високий рівень радіації з Чорнобилю: що сталось насправді

Влада Норвегії заявила про підвищення рівня радіації біля арктичного кордону з Росією. В Осло заявили, що високий…

21 хв. ago

В Україні хочуть створити армію, якій не треба буде воювати

Капітан Лев Пашко, відомий як "Хорус" та герой України, висловився про мобілізацію в Україні в інтерв'ю для…

30 хв. ago

Прогноз погоди на осінь 2024: скільки триматиметься тепло і коли прийдуть зливи

Цьогоріч вересень та жовтень будуть на 2-3 градуси тепліші, ніж зазвичай. Загалом середньомісячна температура повітря…

41 хв. ago

Безугла вимагає відставки Умєрова та Сирського: у чому причина

Скандальна народна депутатка Мар’яна Безугла заявила про необхідність відправити у відставку міністра оборони Рустема Умєрова…

50 хв. ago