Categories: Інциденти

Напад на працівника ТЦК у Ворохті: поліція відкрила два кримінальні провадження

Поліція відкрила два кримінальних провадження через протест жителів Ворохти на Івано-Франківщині, які заблокували роботу місцевого ТЦК та напали на військкома. Справи відкриті за статтями хуліганство та перешкоджання роботі ЗСУ. Потерпілий військовослужбовець знаходиться в лікарні.

Про це повідомила поліція Івано-Франківської області. Зазначається, що інцидент трапився 4 липня близько опівдня в селищі Ворохта.

“Група осіб зухвало та грубо порушували громадський порядок, вчинили конфлікт з військовослужбовцями Верховинського РТЦК та СП, які на той момент виконували свої службові обов’язки. 47-річному військовослужбовцю завдали тілесних ушкоджень та пошкодили автомобіль”, – кажуть у поліції.

Правоохоронці, що прибули на місце події, провели роз’яснювальну роботу з місцевими мешканцями. Конфлікт вдалося оперативно припинити. Надалі поліцейські опитали потерпілих, встановили свідків конфлікту, вилучили відео з камер спостереження та пошкоджений транспортний засіб. Потерпілого доставили в лікарню.

Слідчі розпочали два кримінальні провадження. Зокрема, за ч. 2 ст. 296 (хуліганство) та ч. 1 ст. 114 – 1 (перешкодження законній діяльності Збройних Сил України) Кримінального кодексу України.

Скандал у Ворохті

4 липня жителі села Ворохта на Івано-Франківщині вийшли на протест, перекривши дорогу та заблокувавши роботу місцевого ТЦК. Причиною невдоволення стало переконання, що саме через дії воєнкомату до їхнього села не їдуть туристи.

Як пояснили в Івано-Франківському ТЦК та СП, причиною протесту став блокпост на в’їзді у Ворохту, який перевіряє документи. Там заявили, що протестувальники напали на військовослужбовця ТЦК та побили його машину. Раніше військовослужбовець був поранений.

Блокпост у Ворохті прибрали. Але військкомат підкреслив, що військовослужбовці ТЦК будуть і надалі перевіряти документи приїжджаючих осіб.

“У нас іде війна. І всі чоловіки на фронті, або у відпустці з фронту. От ті, що у відпустці, можуть спокійно приїхати і відпочити. Ніхто їх не чіпає”, – заявили у ТЦК.

Нагадаємо, в Івано-Франківську будуть судити 56-річного чоловіка, який в автобусі побив працівника ТЦК та СП. Військком отримав тілесні ушкодження середнього ступеня тяжкості. Прикарпатцю загрожує до 5 років ув’язнення.

Ольга Степанова

Recent Posts

Лікарням в Україні припинили виплати за пацієнтів, які не оновили свої дані

Оновити дані онлайн пацієнти не можуть. Для цього треба йти на прийом до лікаря. Розповіла…

34 секунди ago

Циклон Finny господарюватиме в Україні майже тиждень: прогноз погоди з 7 по 13 жовтня

Цього тижня, з 7 по 13 жовтня, в Україні передбачається помірно тепла погода, з періодичними дощами, які…

5 хв. ago

У Дагестані потужна пожежа у великому торговому центрі: дим накрив усе місто

У місті Каспійськ у Дагестані сталася потужна пожежа на торговій базі. Внаслідок події є постраждалі.…

8 хв. ago

«Комета століття» та два зорепади: які космічні явища побачать українці у жовтні

У жовтні жителі України зможуть спостерігати за двома яскравими зорепадами під назвою «Драконіди» та «Оріоніди»,…

37 хв. ago

Важить майже як немовля: у Карпатах знайшли гриб-гігант, як він виглядає (відео)

В Україні зараз у розпалі грибний сезон. Нещодавно в Карпатах знайшли велетенський гриб. У мережі…

47 хв. ago

Буде масове скасування пенсій: у Кабміні вже попередили літніх українців

ВПО, які отримують пенсію в Ощадбанку, повинні проходити ідентифікацію кожні пів року. Про це повідомили на сайті Мінреінтеграції,…

56 хв. ago