Categories: Інциденти

Хвиля підпалів авто військових набирає обертів: машини горіли зразу у двох містах (фото, відео)

В Україні продовжується хвиля підпалів автомобілів військовослужбовців. Один з інцидентів стався в Одесі на вулиці Заболотного.

Про це повідомляє Telegram-канал “Х**ва Одеса”. Зазначається, що у ніч проти 5 липня, згорів автомобіль військовослужбовця, який не працює в ТЦК.

Також повідомляється, що це вже другий підпал машини військового на цій вулиці за тиждень. 1 липня на вулиці Заболотного невідомі підпалили автомобіль 47-річної військовослужбовці, начальниці медичної бригади однієї з військових частин.

Крім того, пізно ввечері 4 липня у Кам’янському Дніпропетровської області стався ще один підпал машини військового. Про це повідомив міський голова Андрій Білоусов.

“Такі злочини – обурюють. Всі ми разом докладаємо зусиль для того, щоб допомогти нашим захисникам – Збройним Силам України. Ледь не щодня до військових частин передаються автівки, військове спорядження, гуманітарні вантажі. Так було, так є і так буде. Бо кожен з нас розуміє, що відбувається на фронті, і якою є ціна кожного нашого дня, який ми проживаємо в тилу. Тому будь-які дії, спрямовані на руйнування єдності фронту та тилу, приречені на провал”, — підкреслив він.

Білоусов зазначив, що за кожен злочин обов’язково доведеться відповідати перед законом. За його словами, це покарання може виявитися дуже важким. Правоохоронні органи роблять все належне, щоб знайти винних у цих злочинах.

Нагадаємо, 10 червня в Одесі посеред білого дня підпалили військове авто з розпізнавальними знаками. Транспорт належав бойовому медику з роти медичної евакуації. Також 10 червня в Одесі була помічена ще одна автівка з розпізнавальними знаками військових (чорними номерами), яку підпалили о 5 ранку.

Депутат Одеської міськради Андрій Вагапов повідомив, що росіяни створили Телеграм-канал, у якому за гроші замовляють підпал та фотографування військової техніки. Поліція вже затримала кількох виконавців попередніх підпалів. Місцеві пабліки стверджують, що до злочинів також залучаються школярі.

Ольга Степанова

Recent Posts

Ізраїлю загрожує війна на семи фронтах, – Нетаньяху

Прем'єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньяху повідомив, що майже за рік після нападу ХАМАС на його країну, ЦАХАЛ воює…

4 хв. ago

Зниження призовного віку до 18 років: Залужний переконаний, що ці люди врятують країну

В Україні нещодавно знизили призовний вік з 27 до 25 років. Звичайно, це породило думки…

22 хв. ago

“Дешеві EcoFlow”: українців попередили про новий вид шахрайства

В умовах зимового періоду, що наближається, який викликає особливе занепокоєння у багатьох українців через проблеми…

31 хв. ago

Як швидко відбілити забруднені шкарпетки: експерт назвав засіб №1

Найкращий спосіб відіпрати забруднені білі шкарпетки - це не використовувати відбілювач або інші шкідливі хімічні засоби, а…

42 хв. ago

Не варто розраховувати на пенсії від держави: інвестбанкір розповів, як назбирати самостійно

В Україні масштабну пенсійну реформу анонсують впродовж 20 років, однак її досі не реалізували. Пенсії…

45 хв. ago

На Землі вирує магнітна буря: що не можна робити 6 жовтня 2024 року

Учора, 5 жовтня, через спалах на Сонці розпочалася потужна дводенна магнітна буря, яка досягла жовтого…

1 годину ago