Categories: Інциденти

Надзвичайна ситуація у Хабаровську: радіаційний фон у 1600 разів перевищив норму

У п’ятницю, 5 квітня, в російському місті Хабаровську запроваджено режим надзвичайної ситуації після того, як місцевий житель випадково виявив, що в одному з промислових районів міста різко підскочив рівень радіації.

Про це повідомляє видання “Новая газета” з посиланням на волонтерів групи дозиметричного контролю, які приїхали в згаданий район раніше співробітників МНС.

За їхніми словами, дозиметр на місці НП у піковому значенні показував до 800 мікрозівертів, що у 1600 разів більше за безпечне значення.

Джерело радіоактивного забруднення волонтерам самотужки не вдалося, вони лише визначили територію, де “фонило” найбільше.

Згодом співробітники МНС обгородили територію 30 на 30 метрів, де виявили капсулу з цезієм від дефектоскопа. Знахідку помістили у захисний контейнер та вивезли на утилізацію.

Зняти режим НС у Хабаровську адміністрація міста планує у понеділок, 8 квітня. До цього часу на місці, де виявили капсулу, проводитиметься моніторинг. 

Місцевих мешканців запевняють, що довкіллю та людям більше нічого не загрожує. 

Нагадаємо, минулого року у Свердловській області РФ на Уральському електрохімічному комбінаті, який входить до складу корпорації “Росатом”, розгерметизувався балон зі збідненим гексафторидом урану. Мешканців міста Новоуральська, де розташоване підприємство, влада теж закликала не панікувати.

Ольга Степанова

Recent Posts

Голодний чоловік помер через заморожений бургер: що сталося

Голодний чоловік помер після того, як випадково вдарив себе ножем, намагаючись розрізати два заморожених бургери.…

49 хв. ago

Відома супермодель закликає всіх носити “брудні штани” заради порятунку планети (фото)

Британська супермодель і акторка Лілі Коул хоче, щоб люди перестали кидати штани, сорочки та сукні…

51 хв. ago

У туристичному містечку на Закарпатті воєнкоми в балаклавах відкрили вогонь по цивільних

Черговий конфлікт між цивільними та працівниками ТЦК стався на Закарпатті. Відео конфлікту опублікували місцеві телеграм-канали,…

52 хв. ago

В Україні подорожчає хліб: експерт пояснив причини

В Україні ціни на хліб найближчими місяцями можуть підскочити. Така тенденція пояснюється подорожчанням сировини та електроенергії. "Насамперед,…

1 годину ago

Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина

Кабінет Міністрів оголосив, що соціальні стандарти, в тому числі прожитковий мінімум, у 2025 році залишаться…

1 годину ago

Жінка чотири години боролася з величезним пітоном, який намагався її вбити – фото

У Таїланді врятували жінку після чотиригодинного нападу пітона. Про це повідомляє Metro. 64-річна Арром Арунрой після вечері…

1 годину ago