Categories: Інциденти

У Японії в аеропорту вибухнула бомба: скасували понад 80 авіарейсів

У Японії, в аеропорту Міядзакі, скасовано понад 80 рейсів через вибух на рульовій доріжці американської бомби часів Другої світової війни. Як пише The Washington Times, бомба, що колись не розірвалася та була похована в японському аеропорту, вибухнула в середу, 2 жовтня.

Зазначається, що внаслідок вибуху в аеропорту Міядзакі на південному заході Японії утворилася велика вирва на руліжній доріжці, що призвело до скасування польотів.

Чиновники Міністерства земель і транспорту Японії заявили, що під час вибуху поблизу літаків не було, тому обійшлося без постраждалих.

Розслідування підтвердило, що вибух спричинено 500-фунтовою американською бомбою, і жодної подальшої небезпеки немає. Наразі фахівці з’ясовують, що саме спричинило раптову детонацію.

Відео, записане найближчою авіаційною школою, показало, як вибух викидає шматки асфальту в повітря, наче фонтан. На рульовій доріжці з’явилася вирва, діаметром близько 7 метрів та глибиною метр. Генеральний секретар кабінету міністрів Йосімаса Хаясі повідомив, що польоти планується поновити вранці у четвер.

Аеропорт Міядзакі збудований у 1943 році як колишній навчальний аеродром Імператорського флоту Японії, з якого деякі льотчики-камікадзе вилітали на завдання для здійснення атак, що завершувалися самогубством.

У цьому районі було виявлено кілька бомб, що не розірвалися, вони були скинуті американськими військовими в роки Другої світової війни. Сотні тонн снарядів тих часів залишаються похованими по всій Японії, їх іноді виявляють у ході будівельних робіт.

Романчук Микола

Recent Posts

Пенсії обкладуть податком: який відсоток виплати доведеться віддати

В Україні пенсійне оподаткування має певні деталі, які має знати кожен пенсіонер. Багато хто вважає,…

9 хв. ago

Повістки поштою: “Укрпошта” розсилає листи ще в одному регіоні

Військовозобов'язаним продовжують надсилати повістки поштою. “Укрпошта” почала розсилати повістки на Прикарпатті. Про це повідомляє портал…

18 хв. ago

Зеленський сподівається силою зброї повернути всі окуповані території – The Guardian

Сполучені Штати перебувають у скрутному становищі з двома своїми найважливішими іноземними друзями: українським президентом Володимиром Зеленським та…

26 хв. ago

У Нідерландах суд вперше покарав чоловіка за сексуальні домагання на вулиці

У середу, 2 жовтня, суд в Нідерландах оштрафував чоловіка за переслідування та залякування жінки на…

35 хв. ago

Масові перевірки дітей у школах: про що потрібно знати батькам

За словами міністра соціальної політики Оксани Жолнович, українські навчальні заклади проходитимуть масштабні перевірки для виявлення…

44 хв. ago

Скандал у британській лікарні: хірург прооперував пацієнта ножем “з кишені”

Хірург з університетської клініки Сассексу під час операції розрізав грудну клітку пацієнта армійським розкладним ножем,…

52 хв. ago