Site icon Експерт

Який хліб потрібно їсти людям старше 50 років

Щоденне вживання хліба на заквасці може надавати несподіваний вплив на стан здоров’я людей віком від 50 років, пише  healthdigest.com .

«У міру того, як ваше тіло починає старіти, ваші органи та імунна система можуть стати більш сприйнятливими до хронічних захворювань, таких як високий кров’яний тиск, діабет 2 типу, артрит та високий рівень холестерину», – йдеться у публікації.

Зазначається, що для людей віком від 50 років важливо займатися спортом, висипатися, контролювати рівень стресу та дотримуватися здорового харчування.

Хліб на заквасці – користь

«Включення ферментованих продуктів, таких як хліб на заквасці, допоможе захистити ваш організм від вікових захворювань. Шматок хліба на заквасці містить 100 калорій, 3 г білка і всього 1 грам жиру. Хліб на заквасці не містить великої кількості доданого цукру, але містить грам клітковини, яка допомагає контролювати рівень цукру в крові», – пише видання.

Згідно з оглядом 2019 року в Nutrients, що містяться в такому хлібі сполуки мають антиоксидантні, антигіпертензивні та антидіабетичні властивості, які можуть підтримувати здоров’я в міру старіння.

Також, згідно з редакційною статтею 2019 року в Aging Clinical and Experimental Research, хліб на заквасці є компонентом середземноморської дієти, яка може знизити ризик серцевих захворювань та діабету.

Читати повну версію