Site icon Експерт

Назвали продукти, які повільно вбивають кишечник

Деякі продукти, які ми вважаємо безпечними, можуть непомітно шкодити кишківнику та послаблювати імунітет.

Надлишок цукру, оброблені харчі та штучні добавки порушують баланс мікрофлори, що з часом впливає на самопочуття і захисні сили організму.

Дієта впливає на імунну систему. Експерти пояснюють, як можна легко їсти здорову їжу для слизової оболонки кишечника.

Близько 70 відсотків клітин імунного захисту людини знаходяться в кишечнику. Точніше в слизовій оболонці травного органу.

Цей так званий слиз, в свою чергу, вимагає догляду. Бактерії, які там живуть, хочуть, щоб їх правильно живили. В іншому випадку вони почнуть проїдати дірки в слизовій оболонці кишечника.

“Якщо ви їх не годуєте, вони з’їдять вас”, – сказав дослідник Ерік Мартенс з Мічиганського університету.

Це урок, який його наукова група витягнула зі своїх досліджень кишкових мікробів, клітковини і слизової оболонки кишечника.

Продукти, які руйнують слизову оболонку кишечника

Простий цукор з білого борошна і цукру-рафінаду: більшість людей люблять шоколад і мармеладних ведмедиків. Проблема:”погані” бактерії теж роблять це, і особливо ті, які розщеплюють простий цукор, дуже швидко розмножуються з цими ласощами.

Уникайте занадто великої кількості в’ялених, копчених і сильно перероблених ковбасних виробів: ці продукти потрапили в список канцерогенних речовин, тому вам, як правило, не слід їсти більше 500 грамів червоного м’яса в тиждень.

Погані жири: будьте обережні з маргарином, майонезом і салом, так як вони можуть викликати сильне навантаження на кишечник.

Читати повну версію