Сніданок заряджає енергією та бадьорить, зміцнює імунітет та допомагає з ранку запустити роботу кишечника. Тому дуже важливо вибирати правильні продукти, щоб перший прийом їжі був збалансованим та поживним, пише ТСН .
Склянка теплої води. Медики кажуть, що така вода допоможе організму прокинутися та запустити роботу травної системи.
Білок. Щоб перший прийом їжі приніс найбільшу користь, він має містити білки. Це можуть бути варені або смажені яйця, різноманітні печінкові паштети, варена та запечена курка, варена мова, запечена риба.
Складні вуглеводи. Вранці слід їсти цільнозернові каші та хліб з додаванням меду, ягід та молока. Також підійдуть мюслі без доданих цукрів та інших синтетичних домішок.
Овочі Сніданок обов’язково повинен включати в себе овочі, що містять багато клітковини, яка насичує організм на довгий проміжок часу. Овочі можуть бути запеченими, у вигляді салатів і смузі.
Сири. Також рекомендується додавати в ранковий прийом їжі різноманітні сири – пармезан, адигейський сир або фету.
Жири. Правильний та збалансований сніданок неможливий без корисних жирів. Це може бути масло гхі або вершкове, також багаті поліненасиченими жирами печінка тріски та ікра.

