Експерти з безпеки харчування рекомендують уникати цієї помилки під час приготування кави, вона може зробити улюблений ранковий напій токсичним.
Мабуть, ми всі хоч раз розігрівали холодну каву в мікрохвильовці чи на плиті. Однак цього робити не можна, бо це може зробити каву вкрай шкідливою для здоров’я.
Під час повторного нагрівання в каві відбуваються хімічні реакції, які змінюють її складові компоненти. Хлорогенові кислоти, що містяться в напої, руйнуються і перетворюються на речовини, які викликають проблеми з травленням і провокують підвищену кислотність шлунку.
Окрім того, повторне нагрівання напою істотно погіршує його смакові властивості, руйнує корисні антиоксидантні сполуки і може спровокувати розмноження шкідливих мікроорганізмів.
Експерти з безпеки харчування рекомендують по можливості завжди вживати свіжу каву одразу після приготування. Якщо напій охолонув, краще приготувати новий, ніж ризикувати своїм здоров’ям.
Мешканці столиці все частіше помічають незвичайних гостей на вулицях міста – диких зайців, які через…
Метапневмовірус (HMPV) — це одноланцюговий РНК-вірус із родини Pneumoviridae. Наразі вакцини проти цієї інфекції немає,…
Для всіх наших дорогих та шановних читачів, які з великою відповідальністю стежать за своїми платіжками…
Через війну, яку розпочала Росія, багато наших громадян були змушені покинути свої домівки та виїхати…
Українців закликали бути обережними при обміні доларів і сказали, на що потрібно звернути увагу. Про це пише "Хвиля". При…
З початку повномасштабної війни кількість українців з інвалідністю лише зростає. Однак навіть таким людям вручають повістки й…