Експерти з безпеки харчування рекомендують уникати цієї помилки під час приготування кави, вона може зробити улюблений ранковий напій токсичним.
Мабуть, ми всі хоч раз розігрівали холодну каву в мікрохвильовці чи на плиті. Однак цього робити не можна, бо це може зробити каву вкрай шкідливою для здоров’я.
Під час повторного нагрівання в каві відбуваються хімічні реакції, які змінюють її складові компоненти. Хлорогенові кислоти, що містяться в напої, руйнуються і перетворюються на речовини, які викликають проблеми з травленням і провокують підвищену кислотність шлунку.
Окрім того, повторне нагрівання напою істотно погіршує його смакові властивості, руйнує корисні антиоксидантні сполуки і може спровокувати розмноження шкідливих мікроорганізмів.
Експерти з безпеки харчування рекомендують по можливості завжди вживати свіжу каву одразу після приготування. Якщо напій охолонув, краще приготувати новий, ніж ризикувати своїм здоров’ям.
Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко звинуватив президента України Володимира Зеленського у спробі втягнути Мінськ у війну. Про…
У віці 96 років помер засновник праворадикальної партії «Національний фронт» і колишній кандидат у президенти…
У Верховній Раді зареєстрували новий законопроєкт, який може змінити підхід до використання медичних кадрів під…
Попит на вживані автомобілі в Україні помітно збільшився. Покупці віддають перевагу старим машинам через доступність. Особливо автомобілістів…
В Україні в листопаді споживча інфляція стрімко прискорилася до 11,2% річних показників, перевищивши жовтневий прогноз.…
На Різдво російський диктатор Володимир Путін засвітився у компанії "нової еліти РФ". Богослужіння у храмі Георгія Побідоносця…