Експерти з безпеки харчування рекомендують уникати цієї помилки під час приготування кави, вона може зробити улюблений ранковий напій токсичним.
Мабуть, ми всі хоч раз розігрівали холодну каву в мікрохвильовці чи на плиті. Однак цього робити не можна, бо це може зробити каву вкрай шкідливою для здоров’я.
Під час повторного нагрівання в каві відбуваються хімічні реакції, які змінюють її складові компоненти. Хлорогенові кислоти, що містяться в напої, руйнуються і перетворюються на речовини, які викликають проблеми з травленням і провокують підвищену кислотність шлунку.
Окрім того, повторне нагрівання напою істотно погіршує його смакові властивості, руйнує корисні антиоксидантні сполуки і може спровокувати розмноження шкідливих мікроорганізмів.
Експерти з безпеки харчування рекомендують по можливості завжди вживати свіжу каву одразу після приготування. Якщо напій охолонув, краще приготувати новий, ніж ризикувати своїм здоров’ям.
З 2025 року українцям доведеться адаптуватися до оновлених вимог для виходу на пенсію за віком.…
Служба зовнішньої розвідки Росії (СВР) поширила заяву, в якій стверджується, що Україна нібито готує рішення…
Національний банк України встановив рекорд за обсягом проданого долара із золотовалютних резервів. У новому звіті…
У Києві мешканців та гостей міста які вирішили купатись у водоймах на Водохреще, закликали дотримуватись правил…
У 2025 році заробітна плата президента України залишиться на рівні, встановленому чинними нормативними актами. За…
Деякі працівники ТЦК мобілізують до війська чоловіків заради "плану" і не дивляться на те, що…