Про це не напишуть на упаковці: 5 небезпек для здоров’я від вживання популярних каш

Популярні каші, які є в раціоні кожного, можуть приносити не тільки користь, а й значну шкоду. Фахівці перерахували крупи та їхні головні небезпеки для здоров’я.

Вівсянка – популярна каша, з якої багато хто воліє починати день. Ця страва має чимало позитивних властивостей, але й негативні сторони також є.

Каша. Фото: скрін youtube

За словами фахівців, вівсянка містить фітинову кислоту, яка порушує процеси засвоєння кальцію. Також у крупі є крохмаль, який може збільшити ризик розвитку цукрового діабету. Чи це означає, що потрібно відмовлятися від вівсянки – однозначно ні. Але важливо вживати її помірно, додаючи до раціону більше свіжих овочів, фруктів.

Манка – уповільнює процеси травлення і вкрай не рекомендується до вживання особам, які страждають на запори. Також страва протипоказана особам із нирковою недостатністю.

Манна каша, кадр з відео

Перловка – краще відмовитися людям із підвищеною кислотністю шлунка. Крім того, ця каша провокує процеси газоутворення та метеоризму.

Пшоняна каша – важко перетравлюється, тому її не слід вживати людям, які нещодавно перенесли операції на внутрішніх органах.

Пшоняна каша. Фото: Youtube

Кукурудзяна каша – після порції такої страви може виникнути здуття та тяжкість у животі. Експерти рекомендують відмовитись від цієї каші при загостренні захворювань шлунка.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов’язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Ольга Степанова

Recent Posts

“Їх не потрібно шукати”: адвокатка розповіла, хто перший отримає повістки поштою

З 17 липня в Україні почали надсилати поштою повістки, направлені ТЦК на сервери "Укрпошти". Вони були…

4 хв. ago

“Задумався про реінкарнацію”: ЗМІ розкрили нюанси візиту Путіна до монгольських шаманів

Під час нещодавніх відвідин Монголії російський лідер Володимир Путін відвідував "шаманів", бо замислився над своєю реінкарнацією та…

11 хв. ago

Розкрито ланцюжки виробництва і поставок іранських “Шахедів” для ЗС РФ (інфографіка)

Україна запровадила санкції проти 40 юридичних та 6 фізичних осіб, у відповідь на передачу Іраном…

20 хв. ago

В яких органах влади найбільше зростуть зарплати (список)

Найбільше зросте фонд оплати праці у Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі та в Бюро економічної безпеки Проєктом…

29 хв. ago

Перевірки пройдуть усі: за що газова служба може оштрафувати на 100 тис. грн

В Україні тривають перевірки газового обладнання. Фахівці газових служб також перевіряють лічильники. Такі інспекції можуть призвести…

37 хв. ago

Належить не тому виду: у школі учневі дозволили “стати вовком” (фото)

Учневі школи в Шотландії дозволили ідентифікувати себе вовком, оскільки дитина страждає від "видової дисфорії", коли…

46 хв. ago