“Найсильніша бабуся”: британка в 63 роки вирішила стати пауерліфтером (фото)

63-річна докторка Мартіна Баронс представлятиме Велику Британію на чемпіонаті Європи з пауерліфтингу у Фінляндії, попри те що, вона кілька місяців тому почала відвідувати тренажерний зал. Про це пише Daily Star.

Жінку прозвали “найсильнішою бабусею” в Британії. Вона почала підіймати тяжкості заради забави, а потім виявила свій природний талант. Попри те, що Мартіна постійно працює науковим співробітником у Ворикському університеті, їй вдається тренуватися тричі на тиждень.

Британка може підняти 125 кг і присідати зі штангою у 80 кг на плечах. Мартіна виграла золото на своєму першому турнірі всього через кілька тижнів після того, як зайнялася пауерліфтингом.

“Я почала підіймати тяжкості абсолютно випадково. Я ходила в спортзал зі своєю подругою, інструктором з фізичної підготовки, і вона показала мені, як робити станову тягу. Вона була вражена тим, що я змогла підняти 60 кг. Через кілька тижнів я підняла 100 кг. Я займаюся становою тягою вже 16 тижнів, шість тижнів — присіданнями й вісім — жимом лежачи. Напевно, це хороша генетика. Я надзвичайно сильна для свого віку і статі”, — розповіла британка.

Британка може присідати зі штангою у 80 кг на плечах Фото: SWNS

Мартіна розповіла, що прийшла до спортзалу вперше лише рік тому, і спочатку їй було страшно. Однак уже на початку цього місяця вона виборола золото на відбірковому чемпіонаті Британської спілки пауерліфтингу серед аматорів. Тепер вона може представляти свою країну на міжнародних турнірах.

“Це був новий досвід, адже раніше я не брала участі в змаганнях. Я кваліфікувалася на все, що тільки можна. У мене є всі шанси повернутися додому з рекордом. Я підіймаю 125 кг, а рекорд становить 120 кг”, — каже Мартіна.

Жінка може підняти 125 кг Фото: SWNS

Сім’я Мартіни надає їй повну підтримку і допомагає в підготовці, допомагаючи з тренуваннями в залі.

Ольга Степанова

Recent Posts

Тайсона Ф’юрі захейтили у Великій Британії після поразки Усику

Британський боксер Тайсон Ф'юрі програв бій Олександру Усику за звання абсолютного чемпіона світу у надважкій…

1 хв. ago

Посилення мобілізації: на сайтах пошуку роботи з’явились вакансії з бронюванням

У сервісі пошуку роботи Work.ua зʼявився окремий розділ, а також фільтр з вакансіями, у яких…

12 хв. ago

Штраф за непоновлення даних у ТЦК: скільки доведеться сплатити українцю

18 травня набув чинності новий закон про мобілізацію, в результаті чого всі військовозобовʼязані громадяни повинні оновити…

20 хв. ago

У Житомирі дві дівчинки вкоротили собі віку, зістрибнувши з багатоповерхівки

У вівторок, 21 травня, у Житомирі двоє дівчаток-підлітків зістрибнули з багатоповерхівки й загинули. Поліція вивчає обставини…

32 хв. ago

Відключення світла триватимуть місяцями: в “Укренерго” повідомили погані новини

В "Укренерго" попередили, що відключення світла у населення буде тривати й надалі через значний дефіцит електроенергії, який…

39 хв. ago

У Росії пішли на дно два теплоходи (відео)

У російській Якутії на річці Лена затонули два теплоходи. Судна не впорались із льодоходом, повідомляє тelegram-канал 112.…

1 годину ago