Дівчина може їсти тільки вівсяну кашу: який вигляд вона має у 25 років (фото)

25-річна американка Керолайн Крей бореться з важкою алергією, харчуючись виключно двома продуктами. Життя молодої дівчини поділилось на “до” та “після” на першому курсі коледжу в Массачусетсі (США), коли лікарі поставили їй досить рідкісний діагноз — розлад активації мастоцитів (MCAS), пише видання Newsweek.

У дитинстві Крей уже боролася з алергією на горіхи, кунжут, гірчицю та морепродукти. Однак у 18-річному віці, під час першого тижня навчання в коледжі, її життя ледь не обірвалося. Керолайн пережила анафілактичний шок, коли скуштувала звичайне морозиво.

“Спочатку було дуже важко. Люди описують роки навчання в університеті як найкращі у своєму житті. Я сподівалась, що зустріну свою другу половинку, знайду друзів на все життя, буду ходити на вечірки. Натомість довелось спостерігати, як усі інші проживають своє найкраще життя, відчуваючи себе чужою у власному тілі. У мене боліло горло, свербіла шкіра, стискалися легені”, — розповідає про свої відчуття дівчина.

Зараз її раціон складається виключно з вівсянки та гіпоалергенної дитячої суміші. Курс реабілітації, назначений медиками, вимагає поєднання медикаментозного лікування та зміни способу життя, зокрема уникнення харчових тригерів.

Сьогодні Крей працює повний робочий день рекрутером у сфері охорони здоров’я й продовжує надихати інших через свої соціальні медіаплатформи. Дівчина публікує пости про боротьбу з розладом не лише для того, аби підвищити рівень обізнаності в суспільстві, але й, щоб спілкуватися з тими, хто відчуває себе покинутим, як і вона колись.

Крей підтримує людей з таким самим діагнозом, як і в неї Фото: Caroline Cray/Caroline Cray
Романчук Микола

Recent Posts

Індивідуальний або зі “своєю” комбінацією: скільки коштуватимуть номери українським водіям

Головний сервісний центр МВС України опублікував важливу інформацію щодо різновидів номерних знаків для транспортних засобів.…

3 хв. ago

Мама п’яти дітей померла після простої косметології: що сталося

У Великій Британії сталася трагічна подія: померла 33-річна мати п'яти дітей на ім'я Еліс Делсі…

6 хв. ago

Найбільший організм на Землі повільно поїдають живцем: що відбувається

Історія Землі налічує понад 4,5 мільярда років і за цей час вона встигла стати домівкою…

30 хв. ago

“Бальзам від занепаду”: ЗМІ з’ясували, як боєприпаси для ЗСУ рятують економіку США

Виробництво артилерійських снарядів для армії України перетворилося на справжній подарунок для збройової промисловості США. Компанія-підрядник…

37 хв. ago

Тарифи на газ з 1 жовтня: скільки коштуватиме ключова комуналка

Тариф на газ в Україні залишиться незмінним на рівні 7,96 грн для клієнтів «Нафтогазу» з…

52 хв. ago

В Індії 219 важкоатлетів знялися зі змагань, бо дізналися про приїзд допінг-офіцерів

219 спортсменів знялися зі змагань з важкої атлетики в Індії, коли дізналися про приїзд на…

57 хв. ago