Які яйця корисніші – білі чи коричневі: дали відповідь

У магазині кожен з нас бачив лотки з білими та коричневими яйцями, але чи задумувалися ви над тим, чому вони мають різний колір та що їх вирізняє?

Насправді відповідь проста – ніякої відмінності немає. Колір яйця залежить від породи курки. До прикладу, кури білого леггорна несуть яйця з білою шкаралупою, а от коричневі породи яєць плімут-рокс і род-айленд вже несуть яйця з коричневою шкаралупою, пише 24 канал.

Кольори шкаралупи обумовлені пігментами, які виробляють кури. Навіть в однієї породи курки яєчна шкаралупа може відрізнятися залежно від генетичного домінування. Генетика є основним фактором, який визначає колір яєць. Фахівці кажуть, що кури, які несуть коричневі яйця, старіють, то як правило, відкладають яйця більшого розміру та світлішого кольору.

А ще на колір шкаралупи впливає навколишнє середовище курки, її раціон та рівень стресу. Через це відтінок може бути світлішим або темнішим.

Які яйця корисніші – білі чи коричневі

Білі та коричневі яйця однаково поживні за своєю корисністю. Будь-яке з цих яєць містить багато мінералів, вітамінів та високоякісного білка. На поживну цінність впливає середовище, в якому знаходиться курка. Яйця від курей, які проводять свій час на сонці, містить в 3-4 рази більше вітаміну D.

Окрім того, на вміст поживних речовин впливає тип корму, який їсть курка. Якщо птахи вживають їжу поживними омега-3 жирними кислотами, то виробляють яйця з цим вмістом.

А от на смак яєць може впливати раціон курки вирощеної в домашніх умовах й традиційних способом, коли їх розводять у фермах. Обов’язково тримайте яйця в холодильнику при низькій температурі, щоб надовше зберегти їхній смак.

Важливо! Цей матеріал має винятково загальноінформаційний характер і не може бути основою для встановлення діагнозу або медичних висновків. Публікації на сайті засновані на останніх актуальних і науково обґрунтованих дослідженнях у сфері медицини. Але якщо Вам потрібні встановлення діагнозу або медична консультація, обов’язково зверніться до лікаря.

Лисенко Катерина

Recent Posts

Депутат жорстоко побив військового просто посеред вулиці: усі деталі скандалу

Депутат з Першотравенська побив військового. Сталося це просто посеред білого дня на очах у свідків. Військовослужбовець…

7 хв. ago

Російські війська замінували дамби на Білгородщині

Російські війська замінували дамби у Бєлгородській області, Ймовірно, вони готують провокації, що надалі звинуватити Україну…

12 хв. ago

Україна попросила Румунію збивати усі “Шахеди”, які летять у її напрямку

Україна звернулася до Румунії з проханням збивати всі російські дрони-камікадзе, які летять в напрямку її…

18 хв. ago

Частина українців у Польщі залишаться без виплат: кого це торкнеться

З 1 жовтня 2024 року українські біженці в Польщі втратять право на деякі дитячі виплати. Це пов'язано…

29 хв. ago

“Ви на приколі?”: Тищенко бурхливо відреагував на нове рішення суду (відео)

Нардепу Миколі Тищенку продовжили запобіжний захід ще на два місяці у вигляді цілодобового домашнього арешту. Це рішення…

30 хв. ago

Тепло і сонце перед вихідними: прогноз погоди на 20 вересня потішить українців (карта)

У п'ятницю, 20 вересня, в Україні очікується спокійна, тепла і сонячна погода. Практично по всій…

34 хв. ago