Учені виявили рослину, яка ефективно вбиває ракові пухлини: є у кожному селі

Учені виявили рослину, яка може стати панацеєю від багатьох видів онкозахворювань. Досліди показали, що хімічна речовина, яку вона містить, ефективно знищує ракові клітини різних типів. Причому вона вбиває ті види раку, які не піддаються дії інших препаратів.

Про свої успішні досліди з використання цієї речовини повідомили співробітники Ротамстедської науково-дослідної станції та учені Кентського університету у науковому виданні  Scientific Reports. 

Йдеться про речовину, яка має назву міабеацину. Вона має рослинне походження. Цю хімічну сполуку отримують із листя і стовбура верби.

Досліди показали, що міабеацин здатний ефективно знищувати злоякісні утворення в організмі. Причому, ця речовина ефективна там, де інші медичні препарати виявляються безсилими.

“Міабеацин складається з двох груп саліцину – глюкозиду, який виробляється в корі верби. Це активний компонент аспірину – препарату, який ми також отримали завдяки цьому дереву. Аспірин невипадково має виражені протиракові властивості, але потенціал нової речовини набагато вищий. Ми не сумніваємося в тому, що на основі міабеацину буде створено нові ефективні антиракові препарати”, – йдеться у публікації.

Досліди показали ефективність нового препарату проти раку молочної залози, яєчників та раку горла. Крім того, міабецин виявився ефективним і в лікуванні нейробластоми. Ця грізна пухлина важко піддається лікуванню і знищує понад 50% тих, у кого її діагностують. Отже є надія, що тепер нарешті знайдено ефективні ліки від неї.

Ольга Степанова

Recent Posts

Мобілізація восени: хто отримає повістки з 1 жовтня

В Україні триває загальна мобілізація. З 1 жовтня правила призову залишаться незмінними. Повістки й надалі отримуватимуть…

2 хв. ago

Пенсіонери на межі: Кабмін забере все до копійки з їхніх банківських рахунків

Уряд розглядає можливість забрати гроші пенсіонерів. Про це йдеться у матеріалі порталу Стіна. Кабмін радикально взявся за…

8 хв. ago

Усіх коней збираються перебити: у Запоріжжі пустять під ніж навіть маленьких лошат

У Запоріжжі виникла тривожна ситуація - конезавод може бути закритий, а коні — знищені. Засновниця…

17 хв. ago

Швидший ніж звук в 26 разів: повз Землю пронісся небезпечний астероїд

Астероїд 2024 ON пролетів поблизу Землі кілька днів тому на відстані приблизно 1 мільйона кілометрів.…

22 хв. ago

Найдорожчий рис у світі: який вигляд має та скільки коштує

Kinmemai Premium – це рис ручного відбору, який Книга рекордів Гіннеса визнала найдорожчим у світі…

27 хв. ago

Звільнятимуть з роботи частіше, ніж найматимуть: до чого готуватися українцям

Найближчим часом український ринок праці перебуватиме у досить статичному стані: в основних секторах економіки не очікується як…

48 хв. ago