Управління з контролю за продуктами і ліками США попередило споживачів про потенційно небезпечні для життя наслідки після вживання інгредієнта, який міститься в упакованих родзинках, пише Newsweek.
В управлінні зазначили, що людям з “алергією або підвищеною чутливістю до сульфітів” варто уникати упаковок золотих родзинок через те, що харчова добавка може міститися в них без належного маркування.
“Споживачам, які придбали “Золоті родзинки” торгової марки Terrafina, рекомендується не вживати цю продукцію і повернути її до місця придбання для отримання повного відшкодування”, – йдеться у повідомленні.
У виданні розповіли, що така продукція продавалася у магазинах Нью-Йорка у прозорих пластикових баночках квадратної форми з помаранчевою етикеткою на лицьовій стороні.
У Newsweek уточнили, що на момент публікації матеріалу про захворювання, які пов’язані з цими родзинками, не повідомлялося.
“У той час, як темні родзинки часто не містять сульфітів, золотисті родзинки та інші світлі сухофрукти часто обробляють діоксидом сірки та сульфітами, щоб запобігти потемнінню під час процесу сушіння. Сульфіти також природним чином містяться у вині та таких продуктах, як помідори, цибуля, яйця, часник і кленовий сироп. Присутність сульфітів не повинна викликати серйозних проблем зі здоров’ям у більшості споживачів. Однак ті, хто має алергію на сульфіти, можуть постраждати від анафілаксії, яка може призвести до летального результату”, – пояснюють у виданні.
Відомо, що анафілаксія вимагає термінової медичної допомоги через симптоми, які включають набряк горла, важке дихання, раптове падіння кров’яного тиску та втрату свідомості. Інші симптоми серйозних алергічних реакцій містять висип, кропив’янку, свербіж, блювоту, діарею та спазми в животі.
Крім того, сульфіти можуть викликати напади астми, якщо споживати їх у великих кількостях, свідчать дані Американського фонду астми та алергії. Дослідження також показують, що до 10% людей з астмою чутливі до сульфітів.
Водночас Управління з контролю за продуктами і ліками США визначило наступні дев’ять харчових інгредієнтів, як “основні харчові алергени”, зокрема йдеться про молоко, яйця, рибу, молюски, горіхи, арахіс, пшеницю, кунжут та сою.
У Швейцарії церква задля експерименту замінила у сповідальні священника на цифровий аватар Ісуса. Завдяки штучному інтелекту він…
Як стало відомо, що в Україні пенсіонери можуть користуватися пільгами на сплату земельного податку, але вони не поширюються на…
Продукти першої необхідності помітно подорожчали під тиском інфляції та інших факторів, а деякі торгові точки…
Згідно з недавнім аналізом Financial Times, мобілізаційний резерв України становить близько 3,7 млн чоловіків віком від 25…
В Україні почастішали випадки штрафування водіїв вживаних автомобілів, привезених зі США. Причина криється в технічних…
Останніми днями схоже, що у Москві з'явилася ще одна божевільна звичка. Після вечірніх лякалок Путіна,…