Польщею шириться небезпечна хвороба: від батьків вимагають серйозних дій

Міністр охорони здоров’я Польщі Ізабела Лещина висловила думку про те, що штрафи мають стати дієвим заходом покарання для батьків, які відмовляються вакцинувати своїх дітей.

Вона обговорила це питання з головним санітарним інспектором Павлом Гжесьовським на зустрічі, де було запропоновано відмовитися від існуючої системи покарань, яка є складною і повільною, на користь простіших і швидших методів, таких як накладення штрафів.

Щеплення дітям вакцинація доктор лікарня

Лещина підкреслила, що головна мета – не просто покарати батьків, а донести до них важливість вакцинації дітей. Вона зазначила, що для досягнення цієї мети слід використовувати зрозумілі інструменти, а не лише фінансові санкції.

Міністр також визнала, що в Польщі відсутня сучасна база даних, яка б дозволяла швидко і ефективно зв’язуватися з батьками, що ускладнює реалізацію планів щодо вакцинації. Однак вона вказала, що питання цифровізації та електронізації системи охорони здоров’я залишається актуальним і потребує уваги.

Дитина на прийомі у лікаря / фото: Pinterest

Щодо електронної карти щеплень, Лещина повідомила, що над її створенням працюватиме Центр здоров’я. Міністерство охорони здоров’я вже спільно з Міністерством освіти та Міністерством сім’ї, праці та соціальної політики розіслало інформаційні матеріали про вакцинацію до всіх ясел, дитсадків та шкіл.

Крім того, ведуться кампанії, спрямовані на інформування батьків і медичних працівників про важливість щеплень.

У 2023 році в Польщі було зареєстровано понад 87 тисяч випадків відмови від вакцинації дітей. Це призвело до різкого збільшення випадків захворювання на кір: у першій половині 2024 року кількість хворих на кір зросла більш ніж у десять разів порівняно з тим же періодом 2023 року.

Ольга Степанова

Recent Posts

Голодний чоловік помер через заморожений бургер: що сталося

Голодний чоловік помер після того, як випадково вдарив себе ножем, намагаючись розрізати два заморожених бургери.…

5 години ago

Відома супермодель закликає всіх носити “брудні штани” заради порятунку планети (фото)

Британська супермодель і акторка Лілі Коул хоче, щоб люди перестали кидати штани, сорочки та сукні…

5 години ago

У туристичному містечку на Закарпатті воєнкоми в балаклавах відкрили вогонь по цивільних

Черговий конфлікт між цивільними та працівниками ТЦК стався на Закарпатті. Відео конфлікту опублікували місцеві телеграм-канали,…

5 години ago

В Україні подорожчає хліб: експерт пояснив причини

В Україні ціни на хліб найближчими місяцями можуть підскочити. Така тенденція пояснюється подорожчанням сировини та електроенергії. "Насамперед,…

5 години ago

Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина

Кабінет Міністрів оголосив, що соціальні стандарти, в тому числі прожитковий мінімум, у 2025 році залишаться…

5 години ago

Жінка чотири години боролася з величезним пітоном, який намагався її вбити – фото

У Таїланді врятували жінку після чотиригодинного нападу пітона. Про це повідомляє Metro. 64-річна Арром Арунрой після вечері…

5 години ago