Названо найкорисніший білковий продукт, який допомагає схуднути і тримати вагу в нормі

Найкориснішим малокалорійним білковим продуктом вважається консервований тунець у власному соку. Це потужне джерело білка і майже без жиру. Він засвоюється організмом з колосальними енерговитратами, тому допомагає тримати тіло у належній формі та зберігає м’язову масу. Розповідаємо, яка ще користь тунця для здоров’я, у чому може бути шкода продукту.

Чому тунець – найкорисніший білковий продукт

Сто грамів тунця у власному соку містить 25 грамів білка, який засвоюється організмом на 95%. До речі, білок цієї риби містить аж двадцять амінокислотних сполук, вісім з яких є незамінними.

Тунець у власному соку дає людині 25 грамів білка разом з мінімальною кількістю калорій. Тому цю рибу можна вважати найменш калорійним джерелом білкової сполуки. До того ж, консервований тунець практично не містить жиру, чого не можна сказати про дієтичне м’ясо чи інші види риби. Але не варто плутати консерви з олією з продуктом у власному соку, бо вони можуть бути вкрай шкідливими не лише для фігури, а й для загального здоров’я організму.

Яка ще користь тунця для здоров’я людини

У рибі міститься дуже багато ніацину – вітаміну, що корисний для активної роботи мозку та нервової системи. Також цей вітамін здатен нормувати рівень холестерину в крові та зміцнювати серцево-судинну систему. Сто грамів консервованого тунця містить аж три добові норми ніацину.

Тунець – це потужне джерело магнію, цинку, фосфору, селену і заліза, а також вітамінів A та E. Тому лікарі рекомендують обов’язково включати рибу до свого щоденного раціону. Також тунець містить велику частку йоду, який є вкрай важливим для правильної роботи щитоподібної залози.  

Яка шкода тунця

У м’ясі цієї риби може накопичуватися ртуть, яка є дуже небезпечною для організму. Звичайна порція риби жодної шкоди не принесе, але вживати її у великій кількості не варто. Тунець не можна їсти вагітним жінкам, бо ртуть може негативно вплинути на формування плоду.

Консервована риба може містити багато солі та олії, тому краще вибирати тунець у власному соку.

Ольга Степанова

Recent Posts

Ще пара обстрілів, і темрява стане нормою: експерт про реальність зими без світла

Україна готується до суворої зими, але, за словами експерта з питань ЖКГ Олега Попенка, готовність…

2 години ago

Їж і молодій: 7 фруктів, які уповільнюють старіння краще за креми від зморшок

Кажуть, що вічна молодість — це міф. Але хто сказав, що її не можна продовжити?…

2 години ago

Де в Європі туристів обкрадають найчастіше: список найнебезпечніших країн

Європа приваблює мільйони туристів щороку, але за мальовничими краєвидами та величними пам’ятками часто ховаються кишенькові…

2 години ago

Батьки Бреда Пітта вже вісім років у сімейній ізоляції через Анджеліну Джолі

Голлівудські зірки розлучилися у 2016 році після 12 років сімейного життя. У Анджеліни та Бреда шестеро…

2 години ago

Рубль “злякався” нових погроз Путіна: валюта Росії досягла історичного дна

Російський рубль знову пішов у круте піке. 23 листопада офіційний курс валюти впав до 102,5…

2 години ago

В Україні планують різко збільшити виплати при народженні дитини

Україна готується до істотних змін у системі підтримки сімей з дітьми. Верховна Рада розглядає два…

3 години ago