Еліксир молодості. Дерматологи назвали 6 головних продуктів для гладкої та сяючої шкіри

Експерти в галузі медицини та дерматологи назвали життєво важливі продукти, які природним чином стимулюють вироблення колагену. Включення їх у свій раціон може призвести до того, що шкіра стане здоровою та еластичною, тож ви сяятимете все літо. Про найкращі продукти для зменшення тонких ліній та зморшок пише She Finds.

Яєчні білки

Фото: Freepik

За словами доктора Анни Чакон, колаген та інші амінокислоти, корисні для шкіри, природним чином містяться в яєчних білках. “Колаген є ключовим компонентом у запобіганні появи тонких ліній та зморшок, і вважається, що це природне джерело колагену з яєчних білків може сприяти природному синтезу колагену у вашому організмі”, — наголошує вона.

Коли справа доходить до провисання шкіри, колаген яєчного білка “підвищує еластичність, зменшує зморшки і гусячі лапки навколо очей і на обличчі”, зазначає вона. Що стосується кількості яєць на день, то Чакон каже, що “загалом вживання до семи яєць на тиждень” корисне для вашої шкіри, і це “не зашкодить здоров’ю вашого серця”.

Жирна риба

Коли справа доходить до краси та молодості шкіри, жирна риба дає безліч переваг. “Риба — чудове джерело білка, який постачає нашому організму амінокислоти для вироблення колагену”, — зазначає доктор Елейн Ф. Кунг. Колаген — це білок, який відповідає за пружність шкіри та її еластичність, і його можна вживати щодня у вигляді добавок, а крім того, він міститься в багатьох продуктах харчування.

“Риб’яча шкіра є багатим джерелом колагену, а лосось також є чудовим джерелом жирних кислот омега-3, які можуть сприяти утворенню колагену”, — зазначає Кунг.

Шпинат

Фото: Freepik

Шпинат містить “кальцій, хлорид, залізо, магній, марганець, калій, холін, фолієву кислоту, рибофлавін і вітаміни А, С, Е, К, В6”, які, за словами Кунга, життєво важливі для зовнішнього вигляду вашої шкіри, волосся та нігтів.

“Продукти, що містять вітаміни А, С, Е та каротиноїди, чудово підходять для здоров’я шкіри та запобігають старінню шкіри, оскільки є потужними антиоксидантами”, — додає Кунг.

За словами дерматолога, вітаміни А, С, Е і Е запобігають “знебарвленню і пігментним змінам, які старять нашу зовнішність”. Зокрема, вітамін С є важливою частиною синтезу колагену.

Гранати

Ви, ймовірно, чули приказку: “Ви те, що ви їсте”, і коли справа доходить до того, “наскільки швидко старіє ваша шкіра, це особливо вірно”, — каже дерматолог доктор Енріца П. Фактор. Вона додає, що гранати “мають протизапальні та антиоксидантні властивості”, які можуть “поліпшити еластичність шкіри і захистити її від пошкодження та передчасного старіння”.

За даними WebMD, вживання всього одного граната дає вам близько “28 мг вітаміну С”, що становить майже “50% рекомендованої щоденної дози”. Додавання більшої кількості вітаміну С у ваш раціон через гранати може “ефективно запобігти появі зморшок”, додає Фактор.

Дерматолог наголошує, що вживання цієї поживної речовини, а також “пиття великої кількості води, захист шкіри від сонця, відмова від паління і боротьба зі стресом” відіграють ключову роль, коли йдеться про “збереження здоров’я і молодості вашої шкіри”.

Помідори

Фото: Freepik

“Помідор — це фантастичний компонент, який можна використовувати в найрізноманітніших рецептах”, — каже Чакон, додаючи, що “він також вважається фантастично корисним для шкіри суперпродуктом”. За її словами, в помідорах багато бета-каротину і вітаміну С, а пігмент, лікопін, що міститься в томатах, “допомагає шкірі захиститися від ультрафіолетового випромінювання і вдвічі збільшує вироблення колагену”.

Помідори з високим вмістом вітаміну С слід “включити в раціон кожного, хто шукає продукти, корисні для шкіри”.

Авокадо

За словами Чакон, авокадо — “чудовий суперпродукт для сяючої шкіри” в будь-якому віці, особливо для зрілих жінок. Вона рекомендує “їсти його як закуску або в складі ситного салату”, оскільки воно неймовірно багате на вітамін Е і корисні жири. Крім того, колаген вашої шкіри відновлюється вітаміном А, що міститься в авокадо.

“Ви можете вживати авокадо, щоб захистити себе від старіння і сонячних променів”, — зазначає Чакон. “Я б порадила з’їдати від половини до цілого авокадо щодня”.

Використання олії авокадо в кулінарії та догляді за шкірою — також чудовий спосіб скористатися перевагами цього фрукта.

Зморшки неминучі з віком, але наше харчування і режим догляду за шкірою можуть зменшити їхню вираженість. Важливо приймати старіння, але прагнути мати гарний вигляд і почуватися добре в будь-якому віці. Підтримка здорової шкіри може значно поліпшити наше самопочуття та підняти самооцінку.

Ольга Степанова

Recent Posts

Гроші в небезпеці: як шахраї обманюють клієнтів Ощадбанку через Telegram

В Україні банківські установи постійно вдосконалюють свої сервіси. Завдяки цьому користувачі мають змогу проводити різні операції, розв'язувати…

11 хв. ago

З якими хворобами звільняють від мобілізації в липні: повний список

Воєнний стан продовжили до 11 серпня 2024 року і мобілізація в Україні в липні триває. Але навіть…

14 хв. ago

Наймогутніший фараон Стародавнього Єгипту: відтворено обличчя Рамсеса II перед смертю

Фараон Рамсес II правив Стародавнім Єгиптом у період між 1279 і 1213 роками до нашої…

16 хв. ago

Американська телекомпанія задіє штучний інтелект для озвучування оглядів Олімпіади

Американська телекомпанія NBC використовуватиме штучний інтелект для озвучування сюжетів про Олімпіаду у Парижі. Для цього…

19 хв. ago

На Хмельниччині сталася голлівудська погоня зі стріляниною, ДТП та пошуками

У ніч на 30 червня на Хмельниччині сталася голлівудська погоня та ДТП з поліцейськими. Водій мікроавтобуса…

21 хв. ago

Як врятуватися від спеки: прості та перевірені часом лайфхаки

Дні стають все спекотнішими. Незалежно від того, чи намагаєтесь ви заощадити гроші, чи залишилися без електрики…

23 хв. ago