За словами турецького терапевта Нахіда Алі , «корисні» протеїнові батончики, рослинні олії та веганські замінники м’яса можуть спричинити проблеми із травленням, а також підвищити ризик розвитку гіпертонії та раку. Слова експерта наводить видання Daily Mail .
Доктор Алі зазначив, що протеїнові батончики та солодкі ароматизовані йогурти часто містять цукор та штучні добавки, що порушують мікрофлору кишечника. Крім того, у складі таких продуктів є штучні підсолоджувачі, цукрові спирти та оброблені білки, які можуть викликати здуття живота та проблеми із травленням.
Фахівець також закликав з обережністю ставитися до «модних» рослинних олій, таких як ріпакова та соєва. Справа в тому, що вони містять більше жирних кислот омега-6, ніж «класичні» олії, такі як оливкова. У помірних кількостях жирні кислоти омега-6 корисні здоров’ю, проте їх надлишок може збільшити рівень запалення в організмі.
До третього типу оманливо корисних продуктів відносяться «штучне м’ясо» та вироби з нього – сосиски, бекон та бургери. За словами експерта, замінники м’яса є сильно обробленими продуктами, що містять емульгатори, стабілізатори, підсилювачі смаку та штучні барвники.
Крім того, у веганському м’ясі часто більше солі, цукру та жиру, ніж у звичайному. Надмірне захоплення такою їжею не тільки сприяє набору ваги, а й підвищує ризик розвитку гіпертонії.
Російський політтехнолог Аббас Галлямов пояснив, чому на фронті в Україні непропорційно багато представників національних республік…
В Одесі планують створити окремий департамент, який займатиметься мобілізацією, військовим обліком та координацією з ТЦК.…
Українські пенсіонери у 2025 році можуть зіштовхнутися з новим фінансовим викликом. Пенсійний фонд України оприлюднив…
Шоколад — один із найпопулярніших смаколиків, та не всі його види однаково безпечні для здоров’я.…
Серед автомобілістів поширена навичка заправляти автомобілі на АЗС до повного бака. Однак для багатьох транспортних…
Національний мультипредметний тест (НМТ) у 2025 році принесе кілька важливих новацій, зокрема — для тих,…