Лікарі  дали поради тим, хто часто прокидається ночами

Прокинувшись посеред ночі через кошмар або від безсоння, буває складно знову заснути. Експерти розповіли, що потрібно робити, щоб не провести залишок ночі перевертаючись або «рахуючи» овець.

Головною помилкою тих, хто раптово прокинувся, фахівці вважають бажання подивитися на годинник. На їхню думку, цього не можна робити, оскільки така дія провокує тривогу: людина починає вираховувати, скільки йому залишилося до пробудження «по будильнику», пише glamour.kyiv.ua.

Крім того, замість звичайного годинника люди дивляться час на телефоні, яскраве підсвічування дисплея заважає заснути.

Сомнологи радять виконувати вправу на правильне дихання. Для цього кінчик язика потрібно притиснути до неба і видихати повітря через рот, а вдихати через чотири рахунки через ніс. Потім повторити ту ж вправу, затримуючи повітря на сім і на вісім.

Також експерти рекомендують задіяти свою уяву. Один із способів швидко заснути-уявити собі, що тіло стало дуже важким, що воно буквально «тоне» в ліжку. Необхідно зосередитися на цьому відчутті, і тоді вийде зануритися в сон.

Якщо ці методи не працюють, можна на 20 хвилин встати з ліжка і спробувати себе чим-небудь зайняти. Не рекомендується при цьому включати телевізор, комп’ютер або перевіряти свій телефон.

Краще випити склянку води або липовий настій. При цьому фахівці не рекомендують додавати в чай ромашку або м’яту. Крім того, можна прочитати пару сторінок з книги.

Лисенко Катерина

Recent Posts

В Ірпені з п’ятого поверху гуртожитку вистрибнув голий чоловік. ВІДЕО

Про це повідомляють місцеві Telegram-канали. За даними очевидців, після падіння «трюкач» вижив, але зламав кінцівки.…

14 хв. ago

Стало відомо, яким буде щомісячний платіж за економічне бронювання від мобілізації

Щомісячний платіж за економічне бронювання від служби в українській армії складатиме для чоловіків 20-30 тисяч гривень. Про…

29 хв. ago

Повістки в Україні вручатимуть по-новому: що хочуть змінити

В Україні продовжується процес вручення повісток військовозобов'язаним чоловікам через повномасштабну війну. Наразі цей документ можуть виписати у…

39 хв. ago

Хризантеми восени: як правильно висаджувати квіти

Хризантеми вважаються окрасою будь-якої ділянки. Коли вже все відцвіло, вони можуть бути яскравим промінцем на…

44 хв. ago

Мобілізація в Україні: багатодітні батьки не завжди мають право на відстрочку

Терцентри комплектування (ТЦК), коли ідеться про відстрочку для батьків трьох або більше дітей, звертають увагу на заборгованість…

54 хв. ago

Заморозки вже не за горами: коли зміниться погода

У вересні в Україні очікується поступове зниження температури без різких похолодань. Згідно з повідомленням «ТСН», до кінця…

1 годину ago