Японка, яка любить їсти банани, стала найстарішою людиною у світі

Жителька Японії Томіко Ітоока стала найстарішою живою людиною у світі у віці 116 років після того, як померла 117-річна Марія Браньяс, згідно з Книгою рекордів Гіннеса, пише Associated Press.

Зазначається, що жінка народилася 23 травня 1908 року, що було підтверджено Геронтологічною дослідницькою групою, яка перевіряє дані про людей, яким виповнилося 110 років та більше. В результаті група поставила Ітооку на перше місце у світовому рейтингу довгожителів. 

За словами журналістів, жінка живе у будинку престарілих у місті Ашія. Коли їй повідомили, що вона є найстарішою людиною, то вона відповіла: “Дякую”. Це слово вона часто повторює доглядачам у будинку. 

У AP додали, що Ітоока відсвяткувала свій день народження три місяці тому, отримавши квіти, торт та листівку від мера. Кожного ранку вона п’є напій зі смаком йогурту, а улюблена їжа жінки – банани. 

Згідно з Книгою рекордів Гіннеса, Ітоока народилася в Осаці, а також було волейболісткою в середній школі. У 20 років вийшла заміж та народила двох дочок та двох синів. 

“Під час Другої світової війни Ітоока керувала офісом текстильної фабрики свого чоловіка. Після смерті чоловіка в 1979 році вона жила сама в Нарі, доки не потрапила до будинку престарілих. Вона двічі піднімалася на 3067-метрову гору Онтаке і насолоджувалася довгими пішими прогулянками навіть після того, як їй виповнилося 100 років”, – додали в матеріалі.

Ольга Степанова

Recent Posts

Голодний чоловік помер через заморожений бургер: що сталося

Голодний чоловік помер після того, як випадково вдарив себе ножем, намагаючись розрізати два заморожених бургери.…

4 години ago

Відома супермодель закликає всіх носити “брудні штани” заради порятунку планети (фото)

Британська супермодель і акторка Лілі Коул хоче, щоб люди перестали кидати штани, сорочки та сукні…

4 години ago

У туристичному містечку на Закарпатті воєнкоми в балаклавах відкрили вогонь по цивільних

Черговий конфлікт між цивільними та працівниками ТЦК стався на Закарпатті. Відео конфлікту опублікували місцеві телеграм-канали,…

4 години ago

В Україні подорожчає хліб: експерт пояснив причини

В Україні ціни на хліб найближчими місяцями можуть підскочити. Така тенденція пояснюється подорожчанням сировини та електроенергії. "Насамперед,…

5 години ago

Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина

Кабінет Міністрів оголосив, що соціальні стандарти, в тому числі прожитковий мінімум, у 2025 році залишаться…

5 години ago

Жінка чотири години боролася з величезним пітоном, який намагався її вбити – фото

У Таїланді врятували жінку після чотиригодинного нападу пітона. Про це повідомляє Metro. 64-річна Арром Арунрой після вечері…

5 години ago