Японка, яка любить їсти банани, стала найстарішою людиною у світі

Жителька Японії Томіко Ітоока стала найстарішою живою людиною у світі у віці 116 років після того, як померла 117-річна Марія Браньяс, згідно з Книгою рекордів Гіннеса, пише Associated Press.

Зазначається, що жінка народилася 23 травня 1908 року, що було підтверджено Геронтологічною дослідницькою групою, яка перевіряє дані про людей, яким виповнилося 110 років та більше. В результаті група поставила Ітооку на перше місце у світовому рейтингу довгожителів. 

За словами журналістів, жінка живе у будинку престарілих у місті Ашія. Коли їй повідомили, що вона є найстарішою людиною, то вона відповіла: “Дякую”. Це слово вона часто повторює доглядачам у будинку. 

У AP додали, що Ітоока відсвяткувала свій день народження три місяці тому, отримавши квіти, торт та листівку від мера. Кожного ранку вона п’є напій зі смаком йогурту, а улюблена їжа жінки – банани. 

Згідно з Книгою рекордів Гіннеса, Ітоока народилася в Осаці, а також було волейболісткою в середній школі. У 20 років вийшла заміж та народила двох дочок та двох синів. 

“Під час Другої світової війни Ітоока керувала офісом текстильної фабрики свого чоловіка. Після смерті чоловіка в 1979 році вона жила сама в Нарі, доки не потрапила до будинку престарілих. Вона двічі піднімалася на 3067-метрову гору Онтаке і насолоджувалася довгими пішими прогулянками навіть після того, як їй виповнилося 100 років”, – додали в матеріалі.

Ольга Степанова

Recent Posts

Банки розкриють таємницю за першим запитом: більше нічого не приховати

В Україні готуються внести важливі зміни в правила розкриття банківської таємниці у випадках запитів від…

16 хв. ago

У США виявили щелепи морського чудовиська віком 80 мільйонів років

У Техасі були виявлені скам'янілості величезного рідкісного мозазавра з гігантськими кулястими зубами, як показало нове дослідження. Два…

17 хв. ago

Чи повертатиме ЄС чоловіків призовного віку в Україну: єврокомісарка дала відповідь

У ЄС заявили, що застосування диференційованого підходу до українських біженців, що базувався би на їхній статі,…

19 хв. ago

Розсилка повісток поштою: депутат попередив про “величезну проблему” для військовозобов’язаних

В Україні почали розсилати повістки через "Укрпошту", однак у разі неправильного оформлення повісток у військовозобов'язаних можуть виникнути…

22 хв. ago

Вирви до сотні метрів: з’явилися нові супутникові знімки наслідків ударів по складу БК в Торопці

Внаслідок атаки на склад РФ з БК в Тульській області з'явилися величезні вирви. Про це свідчать супутникові…

23 хв. ago

РФ готує масовану ракетну атаку по Україні – накопичує Х-101 на аеродромі “Оленья”

У Центрі протидії дезінформації також нагадали, що країна-агресорка Росія постійно намагається звинуватити Україну в усіх…

26 хв. ago