Японка, яка любить їсти банани, стала найстарішою людиною у світі

Жителька Японії Томіко Ітоока стала найстарішою живою людиною у світі у віці 116 років після того, як померла 117-річна Марія Браньяс, згідно з Книгою рекордів Гіннеса, пише Associated Press.

Зазначається, що жінка народилася 23 травня 1908 року, що було підтверджено Геронтологічною дослідницькою групою, яка перевіряє дані про людей, яким виповнилося 110 років та більше. В результаті група поставила Ітооку на перше місце у світовому рейтингу довгожителів. 

За словами журналістів, жінка живе у будинку престарілих у місті Ашія. Коли їй повідомили, що вона є найстарішою людиною, то вона відповіла: “Дякую”. Це слово вона часто повторює доглядачам у будинку. 

У AP додали, що Ітоока відсвяткувала свій день народження три місяці тому, отримавши квіти, торт та листівку від мера. Кожного ранку вона п’є напій зі смаком йогурту, а улюблена їжа жінки – банани. 

Згідно з Книгою рекордів Гіннеса, Ітоока народилася в Осаці, а також було волейболісткою в середній школі. У 20 років вийшла заміж та народила двох дочок та двох синів. 

“Під час Другої світової війни Ітоока керувала офісом текстильної фабрики свого чоловіка. Після смерті чоловіка в 1979 році вона жила сама в Нарі, доки не потрапила до будинку престарілих. Вона двічі піднімалася на 3067-метрову гору Онтаке і насолоджувалася довгими пішими прогулянками навіть після того, як їй виповнилося 100 років”, – додали в матеріалі.

Ольга Степанова

Recent Posts

НАБУ перевіряє службові відрядження та доходи судді, яка відпочивала на Сицилії під час війни – джерела

Національне антикорупційне бюро розслідує факти фальсифікації розпоряджень про відрядження, незаконного збагачення та недекларування видатків головою…

6 хв. ago

Китай підвищить пенсійний вік вперше за 70 років

Китай, про можливу зустріч лідера якого, Сі Цзіньпіна, з президентом України Володимиром Зеленським повідомлялося раніше, ухвалив…

15 хв. ago

Лонг боб – трендова стрижка на середнє волосся, яка омолоджує та пасує майже всім жінкам

Стрижку лонг-боб, або подовжений боб можна впізнати по асиметричному зрізу, хоча однакова довжина по всьому периметру теж зустрічається, відкритій…

24 хв. ago

Жінка дізналася, що дитяча “одержимість” чоловіка може коштувати цілий статок

31-річна Маделін Брайс із Канзас-Сіті (штат Міссурі, США) не підозрювала, що її чоловік 29-річний Хуан…

32 хв. ago

“Творить дива”: експерт назвав натуральний засіб, який врятує білі шкарпетки

Прання - це клопітка справа, якщо ви намагаєтеся зберегти первозданний вигляд, особливо коли йдеться про білі…

39 хв. ago

Другий супутник Землі: скоро у нашої планети з’явиться ще один Місяць

Починаючи з кінця вересня, Земля матиме одразу два природні супутники — звичний нам Місяць і…

48 хв. ago