Через 6 років стоматологи будуть не потрібні: у них немає шансів проти цієї технології

Препарат, який відновлює зуби, може з’явитись на ринку до 2030 року. Препарат вже довів свою ефективність у випробуваннях на тваринах і тепер вчені планують розпочати випробування на людях. Починаючи з вересня цього року 30 дорослим чоловікам вводитимуть препарат внутрішньовенно в рамках першої фази дослідження його безпеки та ефективності.

Під час попередніх раундів випробувань на тваринах формула показала величезний потенціал для відновлення втраченого зубного ряду, причому однієї дози було достатньо, щоб відновити зуб у тхорів, пише IFLScience. За словами дослідників, які проводили дослідження, поточна версія препарату також добре переносилася гризунами, без будь-яких побічних ефектів, що вказує на те, що тепер можна давати людям для подальшого вивчення.

Відомо, що нові ліки вчених містять антитіла до USAG-1, що пригнічує зростання зубів шляхом зв’язування з фактором росту BMP. Перша фаза дослідження проходитиме у лікарні Кіото в Японії протягом 11 місяців за участю здорових людей, у яких відсутній хоча б один зуб.

Після лабораторних випробувань на дорослих людях, вони з колегами також планують протестувати препарат на дітях, які страждають на вроджену недостатність зубів, віком від 2 до 7 років. Це торкнеться лише тих дітей, у яких від народження немає мінімум чотирьох зубів.

“Ми хочемо зробити щось, щоб допомогти тим, хто страждає від втрати або відсутності зубів”, – розповів провідний дослідник Кацу Такахаші. “Хоча на сьогоднішній день не існує лікування, що забезпечує постійне виліковування, ми вважаємо, що очікування людей щодо зростання зубів виправдалися”.

Якщо майбутні випробування виявляться успішними, дослідники кажуть, що препарат може стати широко доступним протягом шести років і може бути використаний для відновлення зубів у пацієнтів із вродженими дефектами, а також у тих, хто втратив зуби через травми або карієс.

Ольга Степанова

Recent Posts

Росіяни проникають у тил ЗСУ через підземні тунелі — Newsweek

Російські окупанти риють підземні тунелі, щоб проникнути за лінію фронту в Україні та атакувати позиції ЗСУ…

32 хв. ago

Піхота пройшла 1 км: ЗС РФ перерізали одну з доріг під Покровськом, — Bild (карта)

Підрозділи ЗС РФ зуміли просунутись вперед на Покровському напрямку, діставшись до однієї з другорядних доріг в…

34 хв. ago

Кабмін змінив порядок бронювання під час мобілізації – Умєрову додали повноважень

Уряд на засіданні 2 липня вніс зміни до Порядку бронювання військовозобов’язаних за органами державної влади, іншими державними…

37 хв. ago

Російські підводні човни проводять незаконні операції в Ірландському морі – Telegraph

Російські підводні човни проводили секретні операції в Ірландському морі і Збройні сили Великої Британії перейшли…

38 хв. ago

Енергетичний сектор України зазнав майже $57 млрд збитків під час війни – МВФ

З початку повномасштабного вторгнення український енергетичний сектор зазнав понад $56 млрд збитків. Про це йдеться у звіті…

40 хв. ago

Принцеса Анна поділилася першою заявою після струсу мозку

Принцеса Анна поділилася своїм першим повідомленням після того, як її виписали з лікарні, де вона…

2 години ago