Яку рибу корисно їсти: чому японці їдять дрібноту

Яку рибу їдять японці

Яка риба допомагає жити довше: відкриття японських вчених

Багатьох цікавить питання, що ж потрібно їсти, щоб досягти середньої тривалості життя японців – близько 84 років. Дослідники з Медичної школи Університету Нагої знайшли відповідь: у раціоні має бути риба, але не будь-яка.

Дослідження довголіття: роль дрібної риби

Японські вчені провели масштабне дослідження, в якому взяли участь майже 80 тисяч людей віком від 35 до 69 років. Вони зосередили увагу на тому, як вживання дрібної риби цілком – разом із головою та кістками – впливає на рівень смертності, особливо від онкологічних захворювань.

Протягом кількох років дослідники аналізували стан здоров’я учасників експерименту, їхню вагу, спосіб життя, харчові звички та гастрономічні вподобання.

Корисні властивості дрібної риби

З’ясувалося, що люди, які регулярно вживають дрібну рибу, мають нижчий рівень смертності як від загальних причин, так і від ракових захворювань. Причому позитивний вплив більш виражений у жінок, користь спостерігалася в представників різних національностей.

Науковці зазначають, що додавання дрібної риби до щоденного раціону – це простий, але дієвий спосіб зменшити ризик передчасної смертності. Унікальні поживні та біологічно активні речовини, що містяться в такій рибі, допомагають підтримувати здоров’я та загальний стан організму.

Науковці пояснюють, що дрібна риба містить унікальні біологічно активні речовини, які позитивно впливають на організм. Вони рекомендують включати її в щоденний раціон як простий і доступний спосіб зміцнення здоров’я та продовження життя.

Чому маленька риба корисніша за філе

Один із авторів дослідження, професор Такаші Тамура, наголошує, що дрібну рибу легко споживати як дорослим, так і дітям, особливо у вигляді консервів.

Виявилося, що в кістках маленьких риб міститься більше корисних речовин, ніж у м’ясі. Вони є чудовим джерелом кальцію та вітаміну А, які підтримують здоров’я кісток і зміцнюють імунну систему.

Для українців найбільш доступними видами дрібної риби є хамса, тюлька, бички,  анчоуси, сардини. Регулярне вживання цих продуктів може сприяти зміцненню організму та продовженню життя.

Коломієць Надія

Recent Posts

Пенсіонерам доплатять по 3000 гривень: тепер субсидії стануть не потрібні

У рамках щорічної індексації пенсій окремим категоріям громадян України виплати збільшились майже на 3200 гривень.…

5 хв. ago

“Нафтогаз” висунув вимогу всім споживачам: на виконання кілька днів

Побутові споживачі, які є клієнтами "Нафтогазу", мають виконати важливе завдання. Ігнорування може вдарити по гаманцю.…

14 хв. ago

ЗСУ продали розбавлений мед на 30 млн гривень: бізнесмену та військовим оголошено підозри

Українські правоохоронці викрили підприємство на постачання Збройним силам України неякісного меду на 30,5 млн гривень. Директора компанії…

23 хв. ago

Венс зухвало пояснив навіщо придумав історію про мігрантів, які їдять собак американців

Минулого року Джей Ді Венс став одним із найпомітніших політиків, які поширювали безпідставні чутки про…

31 хв. ago

Столичні комунальники під дощем поливають клумбу (відео)

У  Києві випала рекордна кількість опадів, але це не завадило комунальникам міста виїхати на полив…

41 хв. ago

Мобілізація прийде в дім тих, хто ухиляється: тепер за “вилов” беруться не лише ТЦК

В Україні запроваджено нову ініціативу, в рамках якої співробітники поліції додаються до чатів ОСББ для…

50 хв. ago