Найгірша їжа для схуднення: від чого радять відмовитися дієтологи

Комфортна їжа часто стає нашим рятівним колом під час емоційних хвилювань. Вона здатна на короткий час покращити настрій, але, на жаль, її вплив на здоров’я може бути негативним у довгостроковій перспективі.

Відомо, що такі страви зазвичай багаті на калорії, жири та цукор, але позбавлені поживної цінності. Деякі з них ще більше сприяють набору ваги, особливо при регулярному споживанні великими порціями, наголошує eatthis.com.

Однак, варто зауважити, що повністю відмовлятися від комфортної їжі не обов’язково.

“Комфортна їжа – це відповідь на певну емоційну потребу, яку ми відчуваємо в цей момент. Я не рекомендую вдаватися до переїдання, але маленькі порції улюблених страв, таких як печиво чи морозиво, можуть допомогти впоратися з бажанням, коли ви контролюєте вагу”, – зазначає дієтолог Стейсі Кравчик.

За словами Кравчик, якщо ми відмовляємо собі в бажаних продуктах, це лише посилює одержимість ними, що врешті-решт може призвести до переїдання. Тож краще не виключати такі продукти з раціону, але споживати їх рідко та в обмежених кількостях.

Щоб досягти успіху в схудненні, краще обмежити споживання певних видів комфортної їжі. Нижче наведено список продуктів, яких варто уникати.

“Однією з найгірших страв для схуднення є їжа з високим вмістом вуглеводів, така як макарони. Вони можуть швидко підвищувати рівень цукру в крові, що призводить до голоду незабаром після їжі та збільшує ризик переїдання. Фетучині Альфредо – один із найшкідливіших варіантів. Ця страва багата калоріями і майже не містить білка”, – каже дієтолог Моргін Клер

“Оброблені та упаковані кондитерські вироби належать до найшкідливіших продуктів для здоров’я. Їх негативний вплив на організм перевищує будь-які позитивні емоції”, – зазначає дієтолог Тріста Бест.

За словами дієтолога, ці продукти перенасичені жирами та цукром, що сприяє запальним процесам та проблемам із травленням, посилюючи як фізичний, так і психологічний стрес.

“Найбільш проблемними продуктами для тих, хто хоче схуднути, є ті, що містять багато цукру. Наприклад морозиво та різні десерти”, – говорить дієтолог Кайлі Іванір.

Іванір пояснює, що такі продукти спричиняють негативні ефекти. Цукор швидко підвищує рівень глюкози в крові, запускаючи цикл голоду та бажання їсти більше. До того ж, стрибки цукру сприяють запаленню та інсуліновій резистентності. Вона радить обирати продукти з високим вмістом білків і жирів, оскільки вони довше насичують та допомагають контролювати апетит.

“Морозиво – це один із найгірших варіантів для тих, хто намагається схуднути. Воно не лише містить багато цукру, але й провокує бажання їсти більше”, – каже Іванір.

Анам Умайр, доктор філософії та дієтолог, підтримує цю думку: “Морозиво настільки захоплює, що зупинитися після кількох ложок майже неможливо. Воно викликає звикання і сприяє ожирінню, порушенню гормонального балансу та інсуліновій резистентності”.

“Чіпси та інші закуски, які продаються в пакетах, є одними з найгірших для схуднення. Люди часто з’їдають цілу упаковку таких продуктів, не помічаючи, скільки спожили. Це може зруйнувати будь-які зусилля щодо дієти на кілька днів вперед”, – каже тренер Джеймі Хікі.

Романчук Микола

Recent Posts

Обмеження скасовуються: у Києві покращилася якість повітря

У Києві нормалізувалася якість повітря, наразі спостерігається низький рівень забрудненості. Про це повідомила КМДА. Станом на 15:00 23…

9 хв. ago

Метро на Виноградар обійдеться на 8 млрд грн дорожче, ніж планувалося – Держаудитслужба

Унаслідок бізнес-схем недоброчесного підрядника АТ «Київметробуд» та бездіяльність столичної влади призвели до відтермінування будівництва важливої транспортної…

17 хв. ago

Мобілізація 2024: які є правила огляду ВЛК, — юрист

Для мобілізації в Україні військовозобов’язаний має отримати статус придатності, який визначає військово-лікарська комісія (ВЛК). У нюансах цієї…

25 хв. ago

В Україні розпродують нерухомість банків: список назв

В Україні планують продавати на аукціоні майно низки банків, що ліквідуються. Торги заплановані на 7…

34 хв. ago

Інопланетяни, схоже, приречені: позаземні цивілізації загубить те саме, що й людство

Середні глобальні температури Землі неухильно зростають із часів промислової революції. Дані Національного агентства океанічних та…

42 хв. ago

Повістки поштою вже прямують до українців: хто отримає першим

В Україні розпочато централізований обмін повістками в електронному вигляді. Це нововведення змінює традиційний процес вручення…

49 хв. ago