Найгірша їжа для схуднення: від чого радять відмовитися дієтологи

Комфортна їжа часто стає нашим рятівним колом під час емоційних хвилювань. Вона здатна на короткий час покращити настрій, але, на жаль, її вплив на здоров’я може бути негативним у довгостроковій перспективі.

Відомо, що такі страви зазвичай багаті на калорії, жири та цукор, але позбавлені поживної цінності. Деякі з них ще більше сприяють набору ваги, особливо при регулярному споживанні великими порціями, наголошує eatthis.com.

Однак, варто зауважити, що повністю відмовлятися від комфортної їжі не обов’язково.

“Комфортна їжа – це відповідь на певну емоційну потребу, яку ми відчуваємо в цей момент. Я не рекомендую вдаватися до переїдання, але маленькі порції улюблених страв, таких як печиво чи морозиво, можуть допомогти впоратися з бажанням, коли ви контролюєте вагу”, – зазначає дієтолог Стейсі Кравчик.

За словами Кравчик, якщо ми відмовляємо собі в бажаних продуктах, це лише посилює одержимість ними, що врешті-решт може призвести до переїдання. Тож краще не виключати такі продукти з раціону, але споживати їх рідко та в обмежених кількостях.

Щоб досягти успіху в схудненні, краще обмежити споживання певних видів комфортної їжі. Нижче наведено список продуктів, яких варто уникати.

“Однією з найгірших страв для схуднення є їжа з високим вмістом вуглеводів, така як макарони. Вони можуть швидко підвищувати рівень цукру в крові, що призводить до голоду незабаром після їжі та збільшує ризик переїдання. Фетучині Альфредо – один із найшкідливіших варіантів. Ця страва багата калоріями і майже не містить білка”, – каже дієтолог Моргін Клер

“Оброблені та упаковані кондитерські вироби належать до найшкідливіших продуктів для здоров’я. Їх негативний вплив на організм перевищує будь-які позитивні емоції”, – зазначає дієтолог Тріста Бест.

За словами дієтолога, ці продукти перенасичені жирами та цукром, що сприяє запальним процесам та проблемам із травленням, посилюючи як фізичний, так і психологічний стрес.

“Найбільш проблемними продуктами для тих, хто хоче схуднути, є ті, що містять багато цукру. Наприклад морозиво та різні десерти”, – говорить дієтолог Кайлі Іванір.

Іванір пояснює, що такі продукти спричиняють негативні ефекти. Цукор швидко підвищує рівень глюкози в крові, запускаючи цикл голоду та бажання їсти більше. До того ж, стрибки цукру сприяють запаленню та інсуліновій резистентності. Вона радить обирати продукти з високим вмістом білків і жирів, оскільки вони довше насичують та допомагають контролювати апетит.

“Морозиво – це один із найгірших варіантів для тих, хто намагається схуднути. Воно не лише містить багато цукру, але й провокує бажання їсти більше”, – каже Іванір.

Анам Умайр, доктор філософії та дієтолог, підтримує цю думку: “Морозиво настільки захоплює, що зупинитися після кількох ложок майже неможливо. Воно викликає звикання і сприяє ожирінню, порушенню гормонального балансу та інсуліновій резистентності”.

“Чіпси та інші закуски, які продаються в пакетах, є одними з найгірших для схуднення. Люди часто з’їдають цілу упаковку таких продуктів, не помічаючи, скільки спожили. Це може зруйнувати будь-які зусилля щодо дієти на кілька днів вперед”, – каже тренер Джеймі Хікі.

Романчук Микола

Recent Posts

“Бусифікація” в Україні: начальник Одеського ТЦК виступив з заявою

Випадків "бусифікації" українців стало менше, а працівники ТЦК діють у межах своїх обов’язків та повноважень,…

2 хв. ago

Україна отримає три пускові установки Patriot від Нідерландів

Нідерланди планують поставити “дуже скоро” пускові установки для системи Patriot в Україну. Всього мають передати три…

36 хв. ago

Як часто можна їсти сосиски та які купувати, щоб не нашкодити здоров’ю

Як часто можна їсти сосиски без ризику для здоров’я? З чого роблять цей продукт? Як вибрати хороші…

39 хв. ago

Південь Африки завалило снігом: кучугури до 2 метрів (фото)

До Африки прийшла справжня зима, там зафіксовано сильний снігопад. Місцями кучугури досягали до двох метрів.…

42 хв. ago

Учені виявили ознаки води по всій поверхні Місяця

Згідно з новим аналізом мінералогічних карт, вода і гідроксил - ще одна молекула, що складається…

59 хв. ago

В Україні подорожчає хліб: експерти озвучили головні причини

Ціни на хліб зростатимуть. Це може статися через здорожчання вартості виробництва.  Неврожай може стати основною…

1 годину ago