Скільки кроків потрібно робити на день для довголіття – лікар назвав мінімальну кількість

За словами вчених, 10 тис кроків щодня для довголіття, протидії стресу та збереження здоров’я – застаріла і помилкова інформація. Фахівці довели це під час нових дослідів.

Про це йдеться у матеріалі dailynews.

“Кількість кроків, що людина робить за день, не є ідеальним орієнтиром або точним показником фізичного здоров’я та довголіття. Інформація про 10 000 кроків на день – це маркетинговий трюк, а не результат наукових досліджень. Ця концепція виникла, коли одна японська компанія випустила новий крокомір зі слоганом “Пройдемо 10 000 кроків в день”, – розповів хірург Кеннет П.Моріцугу.

Згідно з новим дослідженням, що провели медики Brigham and Women’s Hospital при Гарвардському університеті, для того, щоб збільшити тривалість життя досить робити 4 400 кроків в день. При цьому ризик передчасної смерті продовжував знижуватися в міру збільшення їх числа, але стабілізувався на рівні приблизно 7500 кроків в день.

Однак, згідно з науковою роботою, опублікованою в Scientific Reports, слід зосередитися на часі, проведеному на природі, а не на пройденій відстані.

Наприклад, прогулянки по лісі, які японці називають “лісовою ванною», виявилися тісно пов’язані зі зниженням артеріального тиску, частоти серцевих скорочень, гормонів стресу, а також тривожності, депресії і втоми”.

За даними вчених, в ході цього дослідження 20 тис осіб повідомляли про хороше здоров’я і самопочуття, коли проводили на природі мінімум 120 хвилин на тиждень. Все, що було нижче цієї позначки, значення для здоров’я не мало.

Інформація, що надана в цьому матеріалі не є основою для встановлення діагнозу або медичних висновків. Задля індивідуальної медичної консультації, обов’язково зверніться до лікаря.

Ольга Степанова

Recent Posts

Обмежено придатних українців до 25 років не братимуть до війська: що буде з уже мобілізованими

В Україні припинять мобілізацію обмежено придатних чоловіків віком до 25 років. Відповідний указ видасть Міністерство…

6 хв. ago

“Він просто геній”: пілот-віртуоз посадив літак лише з одним робочим колесом в шасі (відео)

Пілот-віртуоз здійснив "хрестоматійну" аварійну посадку на одному колесі. На драматичних кадрах можна побачити, як літак…

15 хв. ago

Стали відомі нові подробиці про загибель батискафа Titan і його екіпажу

Берегова охорона США опублікувала кадри загибелі підводного човна Titan після його смертоносного вибуху в червні…

28 хв. ago

Більшість працівників ТЦК не були на війні, – боєць із 3 ОШБр

У Третій окремій штурмовій бригаді (3 ОШБр) розкритикували жорсткі дії, які іноді застосовують працівники ТЦК,…

35 хв. ago

Генштаб Ізраїлю затвердив план наступу на Ліван – Israel National News

Начальник Генерального штабу ЦАХАЛу генерал-лейтенант Герці Халеві провів оцінку ситуації в північному командуванні за участю…

47 хв. ago

Рослини “розмовляють” одна з одною, і ми зможемо незабаром вивчити їхню мову – науковці

Багато хто сприймає рослини як мовчазні та пасивні, проте сучасна наука показує, що ці зелені…

56 хв. ago