Регулярне вживання 50 грамів переробленого м’яса на день, що еквівалентно двом скибочкам шинки, пов’язане з підвищенням ризику розвитку цукрового діабету 2 типу на 15%. При цьому вживання 100 грамів необробленого червоного м’яса підвищує ризик на 10%.
Видання Bloomberg пише, що діабет другого типу – найпоширеніша форма захворювання, на яку страждають понад 500 мільйонів людей у всьому світі. За оцінками дослідників з Кембриджського університету, глобальне старіння і збільшення маси тіла призведуть до того, що до 2050 року ця кількість збільшиться більш ніж удвічі.
Понад 107 000 з 1,97 мільйона дорослих, які брали участь у дослідженні, захворіли на діабет через 10 років. Дослідження охоплює дані з країн Близького Сходу, Латинської Америки та Південної Азії, каже Нік Верхем, директор епідеміологічного відділу Ради з медичних досліджень.
В останні десятиліття виробництво м’яса у світі стрімко зростало, і в багатьох країнах його споживання перевищує дієтичні норми, йдеться в дослідженні.
Хоча наразі не існує ліків, Національна програма з профілактики діабету Центрів з контролю та профілактики захворювань США рекомендує займатися фізичними вправами та слідкувати за своїм харчуванням, адже ризики розвитку цього захворювання пов’язують із надмірною вагою.
У Швейцарії церква задля експерименту замінила у сповідальні священника на цифровий аватар Ісуса. Завдяки штучному інтелекту він…
Як стало відомо, що в Україні пенсіонери можуть користуватися пільгами на сплату земельного податку, але вони не поширюються на…
Продукти першої необхідності помітно подорожчали під тиском інфляції та інших факторів, а деякі торгові точки…
Згідно з недавнім аналізом Financial Times, мобілізаційний резерв України становить близько 3,7 млн чоловіків віком від 25…
В Україні почастішали випадки штрафування водіїв вживаних автомобілів, привезених зі США. Причина криється в технічних…
Останніми днями схоже, що у Москві з'явилася ще одна божевільна звичка. Після вечірніх лякалок Путіна,…