Регулярне вживання 50 грамів переробленого м’яса на день, що еквівалентно двом скибочкам шинки, пов’язане з підвищенням ризику розвитку цукрового діабету 2 типу на 15%. При цьому вживання 100 грамів необробленого червоного м’яса підвищує ризик на 10%.
Видання Bloomberg пише, що діабет другого типу – найпоширеніша форма захворювання, на яку страждають понад 500 мільйонів людей у всьому світі. За оцінками дослідників з Кембриджського університету, глобальне старіння і збільшення маси тіла призведуть до того, що до 2050 року ця кількість збільшиться більш ніж удвічі.
Понад 107 000 з 1,97 мільйона дорослих, які брали участь у дослідженні, захворіли на діабет через 10 років. Дослідження охоплює дані з країн Близького Сходу, Латинської Америки та Південної Азії, каже Нік Верхем, директор епідеміологічного відділу Ради з медичних досліджень.
В останні десятиліття виробництво м’яса у світі стрімко зростало, і в багатьох країнах його споживання перевищує дієтичні норми, йдеться в дослідженні.
Хоча наразі не існує ліків, Національна програма з профілактики діабету Центрів з контролю та профілактики захворювань США рекомендує займатися фізичними вправами та слідкувати за своїм харчуванням, адже ризики розвитку цього захворювання пов’язують із надмірною вагою.
Інтенсивне використання соцмереж може мати небезпечні наслідки для психічного здоров’я. Нещодавнє масштабне дослідження виявило зв’язок…
Під час нещодавнього звернення з Овального кабінету Дональд Трамп зробив одразу дев’ять неточних або неправдивих…
Цибуля може бути не тільки доповненням до салатів, супів, а також і головним інгредієнтом при…
В Мережі з'явилися фото рекламних банерів, які закликають молодь приєднуватися до служби в Силах оборони…
Глобальне потепління все виразніше дається взнаки. Потепління скоротить площі, придатні для вирощування бананів у Латинській…
В Україні чоловіки віком до 60 років можуть бути мобілізовані під час воєнного стану. Однак…