Регулярне вживання 50 грамів переробленого м’яса на день, що еквівалентно двом скибочкам шинки, пов’язане з підвищенням ризику розвитку цукрового діабету 2 типу на 15%. При цьому вживання 100 грамів необробленого червоного м’яса підвищує ризик на 10%.
Видання Bloomberg пише, що діабет другого типу – найпоширеніша форма захворювання, на яку страждають понад 500 мільйонів людей у всьому світі. За оцінками дослідників з Кембриджського університету, глобальне старіння і збільшення маси тіла призведуть до того, що до 2050 року ця кількість збільшиться більш ніж удвічі.
Понад 107 000 з 1,97 мільйона дорослих, які брали участь у дослідженні, захворіли на діабет через 10 років. Дослідження охоплює дані з країн Близького Сходу, Латинської Америки та Південної Азії, каже Нік Верхем, директор епідеміологічного відділу Ради з медичних досліджень.
В останні десятиліття виробництво м’яса у світі стрімко зростало, і в багатьох країнах його споживання перевищує дієтичні норми, йдеться в дослідженні.
Хоча наразі не існує ліків, Національна програма з профілактики діабету Центрів з контролю та профілактики захворювань США рекомендує займатися фізичними вправами та слідкувати за своїм харчуванням, адже ризики розвитку цього захворювання пов’язують із надмірною вагою.
У випадку запуску по Києву новітньої ракети середньої дальності "Орешник" є велика ймовірність, що її зіб'ють.…
збільшується кількість поїздів до Варшави. Як передає "Хвиля", про це повідомив віце-прем'єр-міністр з відновлення - міністр розвитку громад…
Католицька церква незабаром здобуде свого першого святого міленіалу. Ним стане 15-річний італійський підліток, який помер…
Дослідження британських науковців виявило, що форма серця безпосередньо пов’язана з підвищеним ризиком серцево-судинних захворювань, розширюючи межі…
Народні депутати ухвалили у першому читанні законопроект №9363 "Про внесення змін до деяких законів України щодо цифровізації…
Удар по Дніпру балістичною ракетою "Орешнік" та заяви правителя РФ Володимира Путіна, на думку аналітиків, не…