Регулярне вживання 50 грамів переробленого м’яса на день, що еквівалентно двом скибочкам шинки, пов’язане з підвищенням ризику розвитку цукрового діабету 2 типу на 15%. При цьому вживання 100 грамів необробленого червоного м’яса підвищує ризик на 10%.
Видання Bloomberg пише, що діабет другого типу – найпоширеніша форма захворювання, на яку страждають понад 500 мільйонів людей у всьому світі. За оцінками дослідників з Кембриджського університету, глобальне старіння і збільшення маси тіла призведуть до того, що до 2050 року ця кількість збільшиться більш ніж удвічі.
Понад 107 000 з 1,97 мільйона дорослих, які брали участь у дослідженні, захворіли на діабет через 10 років. Дослідження охоплює дані з країн Близького Сходу, Латинської Америки та Південної Азії, каже Нік Верхем, директор епідеміологічного відділу Ради з медичних досліджень.
В останні десятиліття виробництво м’яса у світі стрімко зростало, і в багатьох країнах його споживання перевищує дієтичні норми, йдеться в дослідженні.
Хоча наразі не існує ліків, Національна програма з профілактики діабету Центрів з контролю та профілактики захворювань США рекомендує займатися фізичними вправами та слідкувати за своїм харчуванням, адже ризики розвитку цього захворювання пов’язують із надмірною вагою.
Піджак - це не просто класика, а один з головних трендів 2025 року. У новому…
Військовозобов'язані громадяни України, які мають статус "обмежено придатних до військової служби", зобов'язані до 5 лютого…
Зарплата президента США вважається найвищою, хоча її сума не переглядалась вже понад декілька років. Президент…
У столичному хостелі Hostel Vshokoladi відмовилися обслуговувати групу, у складі якої був речник Військово-морських сил…
У суботу, 18 січня, правоохоронці повідомили чинному народному депутату України про підозру в організації незаконного…
Громадяни України можуть бути затримані терміном від трьох годин, якщо буде встановлено, що вони порушили…