У Києві зафіксували спалах кишкових інфекцій у дитячих таборах та садочках

У Києві зафіксували спалах кишкових інфекцій серед неповнолітніх, які перебувають у дитячих таборах або дошкільних закладах. Крім того, суттєво зросла кількість харчових отруєнь після споживання зіпсованих продуктів. На що слід звертати увагу і які причини негараздів, начальник Головного управління Держпродспоживслужби в Києві Олега Рубан розповів у ефірі “Київ 24”.

Рубан повідомив, що протягом тижня кількість харчових отруєнь зросла утричі. У дитячих таборах та садочках відбулись крупні спалахи кишкових інфекцій, — у яких саме закладах та скільки дітей постраждало, чиновник не сказав. З його слів, у постраждалих виявили три види захворювань — сальмонельоз на першому місці, ентеровіруси та норовіруси — на другому.

“Якщо є загроза для здоров’я, ми говоримо одразу. Тому що дійсно, сьогодні майже утричі збільшилась кількість отруєнь за тиждень”, — сказав посадовець.

Харчові отруєння — на що звертати увагу

Начальник київської Держпродспоживслужби розповів, на що потрібно звертати увагу, купуючи продукти у нинішніх умовах.

По-перше, потрібно бути уважними при купівлі продуктів, які швидко псуються:

  • м’ясо;
  • риба;
  • молоко;
  • сир;
  • кулінарні вироби.

По-друге, слід звертати увагу на умови зберігання продуктів:

  • оглянути зовнішній вигляд;
  • можна вимагати у суб’єктів господарювання температурний журнал;
  • температура зберігання не повинна перевищувати 6-8 градусів.

Що робити якщо зіпсований продукт все ж купили і він опинився вдома у споживача? Рубан заявив, що у такому випадку слід негайно телефонувати за номерами територіальних органів Держпродспоживслужби. Працівники служби реагують протягом 24 годин — мають виїхати на місце та з’ясувати усі обставини.

“У кожному регіоні працює територіальний орган і гарячі лінії. Ми виїжджаємо на дане місце протягом 24 годин”, — пролунало в ефірі.

Зазначимо, на порталі Держпродспоживслужби можна побачити, що протягом останнього тижня її працівники відвідали ринки у Волинській та Чернігівській областях. Чи виявили порушення умов зберігання та продажу м’яса чи молока, пресслужба не розповіла. Втім, є рекомендації для продавців: температура в холодильнику до +4, у морозильній камері — до “мінус” 4, закривати приміщення від прямих сонячних променів, класти у камеру заморожену воду, не продавати продукти, які виглядають зіпсованими. На спеціальній сторінці є телефони, електронні пошти та адресу територіальних відділень в усіх областях.

Ольга Степанова

Recent Posts

ЗСУ просунулися в Шептухівці та Веселому Курської області, — OSINT (карти)

ЗСУ нещодавно незначно просунулися на захід від українського виступу в Курській області на тлі атак у цьому…

1 хв. ago

У Росії хочуть знести пам’ятник “вагнерівцям”: назріває скандал

У Росії, у підмосковному місті Воскресенськ хочуть знести пам’ятник, встановлений на честь бойовиків ПВК "Вагнер"…

9 хв. ago

Улюблена стрижка парижанок: модні експерти розповіли, яка зачіска додасть осінньої романтичності образу

З початком осіннього сезону багатьом жінкам хочеться змін – додати романтичності у свою зовнішність. Але не…

16 хв. ago

Росію сколихнули одразу три землетруси: в будинках обвалилася штукатурка

У ніч проти 20 вересня в Кемеровській області Росії сталися одразу три землетруси. Жителі відчули поштовхи, у…

25 хв. ago

У Тернополі чоловіки співали на вулиці російський шансон – “концерт” закінчився у ТЦК

У центрі Тернополя кілька п'яних чоловіків співали російський шансон. "Концерт" відбувався на Театральній площі недалеко…

34 хв. ago

“Вічна” ядерна батарея виявилася у 8000 разів ефективнішою за аналоги: як вона влаштована

Батарея, розроблена вченими з китайського університету Сучжоу, використовує енергію радіоактивного розпаду — процесу, який відбувається…

42 хв. ago