100 мільйонів небезпечних бактерій на грам: у чорнилі для татуювань знайшли ще більшу небезпеку

Недавнє дослідження вчених показало, що запечатані флакони з фарбою для татуювань і перманентного макіяжу, навіть ті, що позначені як стерильні, містять значну кількість шкідливих бактерій. Ця інформація є досить серйозною, оскільки щодня мільйони людей наражають себе на непомітну, але серйозну небезпеку зараження, пише CNN.

Це відкриття, детально описане у звіті, опублікованому в журналі Applied and Environmental Microbiology, наголошує на необхідності постійного моніторингу цих продуктів для забезпечення їхньої безпеки. Мікробіолог Сон Чже Кім наголосив на важливості такої пильності для підтримки мікробної безпеки фарб для татуювань. Введення заражених фарб у шкіру становить серйозну небезпеку для здоров’я мільйонів людей, як зазначила Лінда Кац, директор Управління з косметики та фарб FDA.

Інфекції можуть поширюватися від місця ін’єкції кровоносною та лімфатичною системами, спричиняючи такі небезпечні для життя ускладнення, як ендокардит і септичний шок. Загальними симптомами інфекцій, спричинених чорнилом для татуювань, є висип, імпетиго, еризипелас і целюліт. Люди з великими татуюваннями або ті, хто використовує перманентний макіяж навколо очей, схильні до ще більшого ризику зараження, з’ясували вчені.

Під час дослідження було перевірено 75 зразків від 14 виробників, і з’ясувалося, що 35% з них були заражені бактеріями, причому деякі зразки містили до 100 000 колонієутворювальних одиниць (КУО) на грам. Попередні дослідження FDA виявили рівень забруднення до 100 мільйонів бактерій на грам. Експерт з інфекційних захворювань доктор Роберт Шулі наголосив, що для запобігання інфекціям кількість бактерій у таких матеріалах має дорівнювати нулю.

Татуювання також становить ризик зараження вірусними інфекціями, такими як гепатит В, гепатит С і ВІЛ. Джон Свієрк, доцент кафедри хімії, наголосив на нагальній необхідності стандартизованих методів стерилізації в індустрії тату-чорнил. Виробники докладають зусиль, щоб інвестувати в передові технології стерилізації та поліпшити процеси контролю якості для зниження ризиків забруднення, але, судячи з усього, поки цього недостатньо.

Тату-майстри ж відіграють вирішальну роль у забезпеченні безпеки чорнила, проводячи власні випробування і використовуючи стерилізаційне обладнання, таке як автоклави. Споживачі мають переконатися, що їхній тату-майстер суворо дотримується правил гігієни, щоб уникнути перехресного забруднення, заявили автори. Всеосяжні правила і заходи контролю якості необхідні для забезпечення безпеки фарб для татуювань і перманентного макіяжу і порятунку тисяч життів.

Ольга Степанова

Recent Posts

Дубайський мільйонер купив коханій особистий острів, щоб вона могла носити бікіні – відео

Дружина дубайського мільйонера, яка часто хизується своїм екстравагантним стилем життя в Інтернеті, поділилася новим відео,…

5 хв. ago

10 днів без диктантів та завдань: коли в Україні школярі підуть на осінні канікули

Для всіх наших дорогих та шанованих читачів, які займаються вихованням дітей шкільного віку, є дуже…

16 хв. ago

У США вирує смертоносний ураган: стихія вже вбила понад 40 осіб

У Сполучених Штатах Америки вже третій день триває ураган "Хелен". Він забрав життя щонайменше 44 осіб. Негода…

28 хв. ago

Ізраїль ліквідував лідера «Хезболли» Хасана Насраллу

27 вересня Ізраїль провів масований авіаудар по штаб-квартирі «Хезболли» в Бейруті. В результаті чого загинув лідер організації…

41 хв. ago

Королівські експерти: повернення Кейт Міддлтон буде поступовим

Кейт Міддлтон поділилася новинами, на які всі так чекали. Принцеса Уельська, яка тихо і мужньо…

51 хв. ago

KFC, McDonald’s або просто бургер та картопля фрі: що відбувається в організмі після фастфуду

Щоденне вживання фастфуду може з часом призвести до проблем зі здоров'ям. Гастроентерологи вирішили пояснити, як…

55 хв. ago