• Українська
    • English
    Facebook X (Twitter) Instagram
    В тренді:
    • У США закували в кайданки сенатора Паділью після спроби поставити запитання міністерці
    • В Україні піднімуть вік мобілізації: кого торкнеться новий закон
    • Ізраїль хоче вдарити по ядерним об‘єктам Ірану — Трамп попередив про наслідки
    • Чи піде Кремль на новий наступ на Києв: експерти дали прогноз
    • Росія переможе в Україні тільки у разі, якщо допоможе Трамп — The Washington Post
    • Ухилянти втратили свій шанс потрапити до війська через рекрутинг
    • Що змінить наш світ до 2050 року: 10 проривів, які вже не зупинити
    • Який штраф загрожує за несвоєчасну реєстрацію місця проживання
    • Українська
    • English
    Facebook X (Twitter) Instagram
    Експерт
    Підтримати нас
    • Всі новини
    • Україна
    • Політика
    • Економіка
    • Світ
    • Стиль життя
    • Авто
    • Технології
    • Суспільство
    • Здоров’я
    Експерт
    Головна сторінка » Популярне дієтичне м’ясо призводить до раку: ми всі його купуємо

    Популярне дієтичне м’ясо призводить до раку: ми всі його купуємо

    Ткаченко ВалентинаТкаченко Валентина21 Травня 2025, 15:231 хвилина на читання Новини зоров'я
    Поділитись
    Facebook Twitter Telegram

    Нове дослідження італійських вчених виявило, що споживання курятини асоційовано з вищим ризиком онкологічних захворювань.

    Про це повідомляє в Instagram лікарь гастроентеролог та терапевт Євгенія Белінська.

    Що відомо про дослідження вчених

    Вчені повідомили, що вживання більше, ніж 300 грамів на тиждень асоційовано з вищим ризиком онкологічних захворювань шлункового кишечного тракту( в 2, 27 рази).

    Раніше це м’ясо вважалося цілком безпечним. Зараз при вирощуванні курей застосовується багато антибіотиків та гормонів. За словами вчених, продукт перегрівається під час приготуванні і це призводить до онкології.

    Що робити з курятиною, чи варто відмовлятися?

    Євгенія Белінська не радить панікувати, бо зазвичай буває, що спочатку інформація опублікована, а через якийсь час її можуть спростувати.

    Лікар радить вибирати органічну курку, готувати її при помірних температурах, тобто варити, тушкувати, запікати при температурі не більше 140 градусів.

    Також треба додавати в раціон інші білки, наприклад, індичку, рибу, бобові, тофу.

    “Не робіть курку королевою раціону”, – порадила експертка.

    дієтолог

    Читайте також

    Це змінює все: створено першу вакцину проти смертельного раку

    Тривожний сигнал організму: 7 симптомів, які не можна ігнорувати

    Підлітки у соцмережах: як гаджети руйнують психічне здоров’я дітей

    Останні новини
    Сьогодні

    У США закували в кайданки сенатора Паділью після спроби поставити запитання міністерці

    00:55

    В Україні піднімуть вік мобілізації: кого торкнеться новий закон

    00:38

    Ізраїль хоче вдарити по ядерним об‘єктам Ірану — Трамп попередив про наслідки

    00:32

    Чи піде Кремль на новий наступ на Києв: експерти дали прогноз

    00:25
    12 Червня

    Росія переможе в Україні тільки у разі, якщо допоможе Трамп — The Washington Post

    23:15

    Ухилянти втратили свій шанс потрапити до війська через рекрутинг

    23:00

    Що змінить наш світ до 2050 року: 10 проривів, які вже не зупинити

    22:55

    Який штраф загрожує за несвоєчасну реєстрацію місця проживання

    22:47

    Українці масово відмовляються від готівкових доларів та євро

    22:42

    Антирейтинг вживаних авто: які преміальні моделі не варто купувати

    22:36
    Дивитись ще
    Категорії новин
    • Всі новини
    • Україна
    • Політика
    • Економіка
    • Світ
    • Стиль життя
    • Авто
    • Технології
    • Суспільство
    • Здоров’я
    Інформація
    • Про проект
    • Автори
    • Редакційна політика і стандарти
    • Політика конфіденційності
    • Правила коментування
    • Контакти
    expert.in.ua © 2025 Всі права захищено.

    Введіть вище запит та натисніть Enter для пошуку. Натисніть Esc, щоб скасувати.