Нове дослідження італійських вчених виявило, що споживання курятини асоційовано з вищим ризиком онкологічних захворювань.
Про це повідомляє в Instagram лікарь гастроентеролог та терапевт Євгенія Белінська.
Що відомо про дослідження вчених
Вчені повідомили, що вживання більше, ніж 300 грамів на тиждень асоційовано з вищим ризиком онкологічних захворювань шлункового кишечного тракту( в 2, 27 рази).
Раніше це м’ясо вважалося цілком безпечним. Зараз при вирощуванні курей застосовується багато антибіотиків та гормонів. За словами вчених, продукт перегрівається під час приготуванні і це призводить до онкології.
Що робити з курятиною, чи варто відмовлятися?
Євгенія Белінська не радить панікувати, бо зазвичай буває, що спочатку інформація опублікована, а через якийсь час її можуть спростувати.
Лікар радить вибирати органічну курку, готувати її при помірних температурах, тобто варити, тушкувати, запікати при температурі не більше 140 градусів.
Також треба додавати в раціон інші білки, наприклад, індичку, рибу, бобові, тофу.
“Не робіть курку королевою раціону”, – порадила експертка.