Для багатьох червоне вино може стати причиною головного болю, навіть після одного келиха.
Дослідники розкрили, що саме викликає цей неприємний симптом.
Причиною головного болю після випитого червоного вина може бути кверцетин глюкуронід, який є у складі напою.
На думку дослідників Каліфорнійського університету в Девісі Ендрю Вотерхауса і Апраміти Деві, ця речовина порушує метаболізм алкоголю в організмі, пише Ars Technica.
Науковці вказують, що традиційні твердження про те, що головний біль спричиняють сульфіти, біогенні аміни й таніни, вже не мають наукового обґрунтування.
Наприклад, щодо сульфітів, то така ж їх кількість є й у білому вині. До того ж наш організм виробляє близько 700 міліграмів сульфітів щодня, а голова нам при цьому не щодня болить. Кількість біогенних амінів у вині занадто мала, щоб бути проблемою, а танін міститься, наприклад, у чаї і шоколаді, які, втім, зазвичай не викликають головного болю.
Учені дійшли висновку, що головний біль спричиняє затримка метаболізму, коли організм розщеплює напій. Метаболізм алкоголю відбувається у два етапи. Спочатку етанол перетворюється на ацетальдегід. Потім фермент ALDH перетворює ацетальдегід в ацетат – звичайну та нешкідливу речовину. Цей другий крок є повільнішим у деяких людей, оскільки у них вказаний фермент може бути не дуже ефективний.
TikTok — не лише про танці та тренди, а ще й про… апетит. І хоч…
Інструктор з водіння заявив, що вже за кілька хвилин у машині може визначити, чи є…
Є п'ять ключових ознак, які можуть свідчити про те, що у вас є всі шанси…
Дональд Трамп, віце-президент Джей Ді Венс та держсекретар Марко Рубіо пропонують план припинення війни між…
На кордоні Пакистану та Індії сталася перестрілка у п'ятницю, 25 квітня. На іншій ділянці була…
Вже з 15 червня 2025 року буде підвищено ціни на харчування дітей у дошкільних закладах.…