Для багатьох червоне вино може стати причиною головного болю, навіть після одного келиха.
Дослідники розкрили, що саме викликає цей неприємний симптом.
Причиною головного болю після випитого червоного вина може бути кверцетин глюкуронід, який є у складі напою.
На думку дослідників Каліфорнійського університету в Девісі Ендрю Вотерхауса і Апраміти Деві, ця речовина порушує метаболізм алкоголю в організмі, пише Ars Technica.
Науковці вказують, що традиційні твердження про те, що головний біль спричиняють сульфіти, біогенні аміни й таніни, вже не мають наукового обґрунтування.
Наприклад, щодо сульфітів, то така ж їх кількість є й у білому вині. До того ж наш організм виробляє близько 700 міліграмів сульфітів щодня, а голова нам при цьому не щодня болить. Кількість біогенних амінів у вині занадто мала, щоб бути проблемою, а танін міститься, наприклад, у чаї і шоколаді, які, втім, зазвичай не викликають головного болю.
Учені дійшли висновку, що головний біль спричиняє затримка метаболізму, коли організм розщеплює напій. Метаболізм алкоголю відбувається у два етапи. Спочатку етанол перетворюється на ацетальдегід. Потім фермент ALDH перетворює ацетальдегід в ацетат – звичайну та нешкідливу речовину. Цей другий крок є повільнішим у деяких людей, оскільки у них вказаний фермент може бути не дуже ефективний.
Пенсіонери в Україні можуть повністю втратити свої виплати. На це є причини, зокрема недостовірні дані,…
Шахраї крадуть гроші через міжнародні компанії-розробники відеоігор. Вони використовують викрадені карткові дані жертв, включаючи CVV-код,…
Для збільшення кількості покупців українські супермаркети та торгові заклади застосовують різноманітні маркетингові стратегії, включаючи рекламні…
Мобілізації в Україні підлягають військовозобов'язані громадяни від 18 до 60 років. Однак є певні винятки, до…
З того часу як він придбав Twitter у 2022 році, Ілон Маск розважає своїх прихильників…
Політика президента США Дональда Трампа щодо відмови від надання гарантій безпеки може спровокувати ефект доміно,…