Сир – це один із найпопулярніших продуктів, навколо якого існує безліч спірних питань. Адже прихильники правильного харчування рекомендують уникати його вживання, бо він містить калій та лактозу, до того ж продукт жирний і калорійний. З іншого боку, сир багатий на вітаміни, білки та мінерали, тому лікарі все ж рекомендують його включати до свого щоденного раціону. А ще продукт містить пребіотики, як є незамінними для належного функціонування кишківника. Розповідаємо, чому не варто нехтувати сиром і які його види найкорисніші.
Сир бояться вживати через те, що він може містити надлишок калію. Втім, більшість його сортів містять лише від 10% до 25% добової норми, а це значно менше, ніж у бананах. Щодо калорійності, то більшість видів сиру не калорійніші за червону рибу або авокадо. Тому сир жодної шкоди здоров’ю чи фігурі не завдає — від нього сама користь, якщо його вживати у належній кількості та не перевищувати добової норми. Це близько 30-50 грамів на день.
Загалом, більшість видів сиру підтримують здоров’я серцево-судинної та нервової систем, позитивно впливають на роботу кишківника та шлунку, мають протизапальну дію. А все завдяки вмісту калію, кальцію, натрію, цинку, рибофлавіну, вітамінів групи В та РР.
Українцям розповіли про нові правила легалізації іноземців в Іспанії з 20 травня 2025 року. Про це йдеться в…
Олександр Завітневич виступив проти "бусифікації" та вручення повісток на вулицях, адже вважає, що такі її…
Папа Римський Лев XIV хоче поговорити з президентом України Володимиром Зеленським у неділю, 18 травня. Про…
Очільник Служби безпеки України Василь Малюк став однією з найпомітніших фігур української делегації, яка прибула до…
Президента США Дональда Трампа відразу після прильоту до ОАЕ зустріли незвичайним шоу з національним танцем…
Дональд Трамп став першим президентом США, який здійснив офіційний візит до Катару, але не це…