Сир – це один із найпопулярніших продуктів, навколо якого існує безліч спірних питань. Адже прихильники правильного харчування рекомендують уникати його вживання, бо він містить калій та лактозу, до того ж продукт жирний і калорійний. З іншого боку, сир багатий на вітаміни, білки та мінерали, тому лікарі все ж рекомендують його включати до свого щоденного раціону. А ще продукт містить пребіотики, як є незамінними для належного функціонування кишківника. Розповідаємо, чому не варто нехтувати сиром і які його види найкорисніші.
Сир бояться вживати через те, що він може містити надлишок калію. Втім, більшість його сортів містять лише від 10% до 25% добової норми, а це значно менше, ніж у бананах. Щодо калорійності, то більшість видів сиру не калорійніші за червону рибу або авокадо. Тому сир жодної шкоди здоров’ю чи фігурі не завдає — від нього сама користь, якщо його вживати у належній кількості та не перевищувати добової норми. Це близько 30-50 грамів на день.
Загалом, більшість видів сиру підтримують здоров’я серцево-судинної та нервової систем, позитивно впливають на роботу кишківника та шлунку, мають протизапальну дію. А все завдяки вмісту калію, кальцію, натрію, цинку, рибофлавіну, вітамінів групи В та РР.
14 травня 2025 року на території Королівства Іспанія правоохоронними органами затримано колишнього Першого заступника секретаря…
Apple відкрито визнає, що її пристрої оснащені функцією, що дозволяє абсолютно всім встановленим сервісам відстежувати дії…
Український парламент схвалив законопроект, що дозволяє громадянам, чиї будинки було пошкоджено або зруйновано внаслідок війни,…
Росія є загрозою для Європейського Союзу, у зв'язку з чим Україна нібито має стати "буферною…
Відстрочка для учителів та інших працівників педагогічної сфери діє протягом цілого календарного року. Тож мобілізація педагогів під…
Шахраї в інтернеті постійно вигадують нові способи виманювання грошей і використовують сучасні технології. З розвитком…