Сир – це один із найпопулярніших продуктів, навколо якого існує безліч спірних питань. Адже прихильники правильного харчування рекомендують уникати його вживання, бо він містить калій та лактозу, до того ж продукт жирний і калорійний. З іншого боку, сир багатий на вітаміни, білки та мінерали, тому лікарі все ж рекомендують його включати до свого щоденного раціону. А ще продукт містить пребіотики, як є незамінними для належного функціонування кишківника. Розповідаємо, чому не варто нехтувати сиром і які його види найкорисніші.
Сир бояться вживати через те, що він може містити надлишок калію. Втім, більшість його сортів містять лише від 10% до 25% добової норми, а це значно менше, ніж у бананах. Щодо калорійності, то більшість видів сиру не калорійніші за червону рибу або авокадо. Тому сир жодної шкоди здоров’ю чи фігурі не завдає — від нього сама користь, якщо його вживати у належній кількості та не перевищувати добової норми. Це близько 30-50 грамів на день.
Загалом, більшість видів сиру підтримують здоров’я серцево-судинної та нервової систем, позитивно впливають на роботу кишківника та шлунку, мають протизапальну дію. А все завдяки вмісту калію, кальцію, натрію, цинку, рибофлавіну, вітамінів групи В та РР.
Напад Росії на Литву можливий вже цієї осені. Про це військовий експерт, історик, професор з Потсдамського університету…
Колишній народний депутат Петро Симоненко протягом 20 років очолював Комуністичну партію України. Він відзначився антиукраїнськими…
В Україні почастішали випадки притягнення до відповідальності водіїв автомобілів, ввезених зі США. Юристи повідомляють «SUV…
В Україні триває дія воєнного стану, а також відбуваються заходи із загальної мобілізації. Річ у…
Українці вже мають труднощі з чинними "пільговими" тарифами на опалення, і ситуація може погіршитися після…
Остання декада березня ознаменується надпотужними магнітними бурями. Сила геомагнітного шторму очікується найбільшою у 2025 році.…