Найкраща риба на думку дієтологів: що варто додати до раціону

Вживання риби кілька разів на тиждень значно покращує здоров’я, підтримуючи серце та знижуючи ризик діабету. Хоча більшість людей обирає лосось, однак для збалансованого раціону варто спробувати деякі інші види риби.

Зокрема, аляскинський минтай – це доступний варіант з низьким вмістом ртуті та високим рівнем поживних речовин, який варто вживати мінімум 2-3 рази на тиждень для максимального ефекту. Які переваги цього виду риби та як минтай сприяє покращенню здоров’я, розповіли в Eat This, Not That.

Доступність та смак

Якщо вам не до вподоби сильний рибний присмак лосося або його ціна занадто висока, спробуйте більш м’який та доступний аляскинський минтай. Він добре підходить для тих, хто не звик їсти рибу. Ця риба легко вбирає смаки спецій та маринадів, що робить його універсальним варіантом для різних страв.

Джерело вітамінів та мінералів

Аляскинський минтай часто використовується у приготуванні різної їжі, від рибних паличок до сендвічів з рибою у паніруванні. Минтай має численні переваги, оскільки така риба багата на вітаміни, мінерали та антиоксиданти, включаючи вітамін B12 та селен. Всього в одній порції риби можна отримати 10% від денної потреби у вітаміні D та калію.

Джерело жирних кислот омега-3

Аляскинський минтай є чудовим джерелом жирних кислот омега-3, які можуть знижувати ризик серцево-судинних захворювань, раку та смертності. Рекомендується споживати від 1100 до 1600 мг омега-3 на день, а додаткові 1000 мг можуть зменшити ризик серцевих захворювань на 5,8%, а серцевого нападу на 9%.

Має низький вміст ртуті

Хоча вживання риби корисне, але є деякі види, які можуть містити багато ртуті, що небезпечно для здоров’я, особливо для вагітних та дітей. Минтай має найменший рівень ртуті серед риб, а тому є безпечним вибором для регулярного споживання.

Аляскинський минтай — один з найкращих видів риби

Аляскинський минтай – це смачна, легка та доступна риба з низьким вмістом ртуті, що є альтернативою тунцю. Спробуйте приготувати різноманітні страви з минтая для покращення свого раціону.

Ольга Степанова

Recent Posts

Голодний чоловік помер через заморожений бургер: що сталося

Голодний чоловік помер після того, як випадково вдарив себе ножем, намагаючись розрізати два заморожених бургери.…

2 години ago

Відома супермодель закликає всіх носити “брудні штани” заради порятунку планети (фото)

Британська супермодель і акторка Лілі Коул хоче, щоб люди перестали кидати штани, сорочки та сукні…

2 години ago

У туристичному містечку на Закарпатті воєнкоми в балаклавах відкрили вогонь по цивільних

Черговий конфлікт між цивільними та працівниками ТЦК стався на Закарпатті. Відео конфлікту опублікували місцеві телеграм-канали,…

2 години ago

В Україні подорожчає хліб: експерт пояснив причини

В Україні ціни на хліб найближчими місяцями можуть підскочити. Така тенденція пояснюється подорожчанням сировини та електроенергії. "Насамперед,…

2 години ago

Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина

Кабінет Міністрів оголосив, що соціальні стандарти, в тому числі прожитковий мінімум, у 2025 році залишаться…

2 години ago

Жінка чотири години боролася з величезним пітоном, який намагався її вбити – фото

У Таїланді врятували жінку після чотиригодинного нападу пітона. Про це повідомляє Metro. 64-річна Арром Арунрой після вечері…

2 години ago