Лисина через мороз: чому чоловіки втрачають волосся на холоді

Чоловіки, які вирішують «показувати характер» і ходити без шапки, коли на вулиці замерзає все живе, ризикують розпрощатися зі своєю шевелюрою. Виявляється, що волосся дійсно може «відреагувати» на мороз і просто випасти. Це не жарт і не перебільшення — так пояснив один із українських дерматологів-трихологів, який регулярно ділиться своїм досвідом у соцмережах.

Фахівець зазначає, що низькі температури уповільнюють кровообіг, що порушує живлення волосяних фолікулів. За його словами, фолікул — це надзвичайно чутливий орган, який швидко реагує на будь-які зміни в середовищі.

«Коли температура падає, і кровообіг у шкірі голови сповільнюється, волосяні фолікули починають страждати. Якщо кров не надходить у достатній кількості, фолікули отримують менше живлення і втрачають силу — волосся починає випадати. Це відбувається через спазм периферичних судин, що замерзають», — зазначив трихолог.

Та не тільки холод винний. Випадіння волосся може залежати від генетики, віку та загального стану здоров’я людини. Якщо ж для когось холод — звичне явище, організм може краще пристосуватися до змін температури, і ризик зменшується.

Експерт радить не ризикувати й одягати шапку в мороз, адже щоденна прогулянка без неї може вже через місяць позбавити частини волосся. Особливо важливо зволожувати волосся в осінньо-зимовий період, використовувати термозахисні засоби і не забувати про прання шапок — адже накопичення бактерій і бруду на тканині також може призвести до проблем із волоссям.

Романчук Микола

Recent Posts

Мандрівка у Всесвіт: Учені стверджують, що сон — це портали в інші реальності

Нещодавні дослідження припускають, що під час сновидінь людська свідомість може перетинати межі простору та часу,…

7 хв. ago

НАТО не врятує: Росія захопить країни Балтії за 10 днів – BILD

За оцінками військових експертів, у разі російської агресії НАТО знадобиться щонайменше 10 днів, щоб активувати…

28 хв. ago

Науковці пояснили, чому час прискорюється, коли ми стаємо старішими

Багато хто з нас помічав: чим старшими ми стаємо, тим швидше минає час. Літо, яке…

43 хв. ago

Нові штрафи за ремонт та миття авто: як каратимуть за звичні справи

В Україні ввели суворіші правила щодо миття та ремонту автомобілів у невстановлених місцях, і тепер…

58 хв. ago

Роботи-пилососи стали інструментом кіберзлочинців: що відбувається

Роботи-пилососи зручні та технологічні, але можуть виявитися справжньою небезпекою для своїх власників. Хоча вони призначені…

1 годину ago

Українців хочуть позбавити можливості поповнювати чужі картки через термінал

Правила поповнення банківських карток в Україні можуть зазнати суттєвих змін. Планується обмежити можливість безкоштовного поповнення…

1 годину ago