Лисина через мороз: чому чоловіки втрачають волосся на холоді

Чоловіки, які вирішують «показувати характер» і ходити без шапки, коли на вулиці замерзає все живе, ризикують розпрощатися зі своєю шевелюрою. Виявляється, що волосся дійсно може «відреагувати» на мороз і просто випасти. Це не жарт і не перебільшення — так пояснив один із українських дерматологів-трихологів, який регулярно ділиться своїм досвідом у соцмережах.

Фахівець зазначає, що низькі температури уповільнюють кровообіг, що порушує живлення волосяних фолікулів. За його словами, фолікул — це надзвичайно чутливий орган, який швидко реагує на будь-які зміни в середовищі.

«Коли температура падає, і кровообіг у шкірі голови сповільнюється, волосяні фолікули починають страждати. Якщо кров не надходить у достатній кількості, фолікули отримують менше живлення і втрачають силу — волосся починає випадати. Це відбувається через спазм периферичних судин, що замерзають», — зазначив трихолог.

Та не тільки холод винний. Випадіння волосся може залежати від генетики, віку та загального стану здоров’я людини. Якщо ж для когось холод — звичне явище, організм може краще пристосуватися до змін температури, і ризик зменшується.

Експерт радить не ризикувати й одягати шапку в мороз, адже щоденна прогулянка без неї може вже через місяць позбавити частини волосся. Особливо важливо зволожувати волосся в осінньо-зимовий період, використовувати термозахисні засоби і не забувати про прання шапок — адже накопичення бактерій і бруду на тканині також може призвести до проблем із волоссям.

Романчук Микола

Recent Posts

Українцям загрожує кримінальна відповідальність за фейки про мобілізацію

В Україні зростає кількість випадків поширення викривленої інформації щодо мобілізаційних заходів, і тепер це може…

1 хв. ago

17 українських університетів увійшли до світового рейтингу найкращих вишів світу: список

Сімнадцять українських університетів увійшли до престижного рейтингу найкращих вишів світу, складеного британським журналом Times Higher…

16 хв. ago

Пенсіонерів попередили по “колючі” штрафи: як не втратити виплати

В Україні Пенсійний фонд почав активніше застосовувати штрафні санкції до пенсіонерів, які не інформують про…

22 хв. ago

Вулицями російського міста блукав ведмідь: що з ним трапилося

У російському місті Петропавловськ-Камчатський, що на Далекому Сході, стався інцидент із ведмедем, який розгулював житловими…

28 хв. ago

З 20 років можна стати солдатом: Нардеп Костенко виступив за зниження мобілізаційного віку

В Україні на тлі війни набирає обертів дискусія щодо зниження віку мобілізації. Секретар Комітету з…

32 хв. ago

У Криму стався блекаут: масштабна аварія паралізувала два міста

У Криму сталась масштабна аварія на електромережі, що залишила без електрики кілька населених пунктів, зокрема…

42 хв. ago